• sports

    Μέσι: Ζήτησε συγγνώμη από την PSG για το ταξίδι του στην Σαουδική Αραβία – Παραμένουν οι φήμες για το μέλλον του

    Λιονέλ Μέσι


    Εν μέσω πάρα πολλών διαρροών και σεναρίων, αναφορικά με το μέλλον του, που έφτασαν μέχρι και στο ενδεχόμενο πρόωρης λύσης της συνεργασίας τους (με βάση δημοσίευμα της Parisien), ο Λιονέλ Μέσι επιχείρησε την Παρασκευή (5/5) να χαμηλώσει τους τόνους στην κόντρα του με την Παρί Σεν Ζερμέν που έφτασε στα άκρα μετά το ταξίδι του (χωρίς άδεια) στη Σαουδική Αραβία.

    Ο «πούλγκα» ανέβασε ένα βίντεο στους λογαριασμούς του στα social media, στο οποίο ζήτησε συγγνώμη απ’ τους συμπαίκτες του στην Παρί και τόνισε πως περιμένει από τον σύλλογο για να δει πως θα πορευτεί μαζί του.

    Αναλυτικά το μήνυμα του Μέσι στους λογαριασμούς του στα social media:

    «Νόμιζα ότι θα είχαμε μια μέρα άδεια μετά το παιχνίδι, όπως συνέβαινε πάντα. Είχα οργανώσει αυτό το ταξίδι και δεν μπορούσα να το ακυρώσω. Το είχα ήδη ακυρώσει στο παρελθόν. Ζητώ συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου και περιμένω τι θέλει να κάνει ο σύλλογος μαζί μου».

    Οι φήμες για συμβόλαιο μαμούθ από την Αλ-Χιλάλ

    Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρας δημοσιεύματα της Telegraph αλλά και του Reuters έκαναν λόγο για πρόταση-μαμούθ, ύψους 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο, στον Αργεντίνο από  σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας, πιθανότατα την Αλ-Χιλάλ.

    Ο Μέσι είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες στο Ριάντ, χωρίς να ενημερώσει την ομάδα του, με αποτέλεσμα η PSG να τον τιμωρήσει για δύο εβδομάδες. Επισήμως, ο Μέσι βρέθηκε στη Σαουδική Αραβία ως μέρος των υποχρεώσεών του ως «πρέσβης» για την τουριστική προώθηση της χώρας διεθνώς.

    Ο Μέσι φερόταν το προηγούμενο διάστημα να έχει συμφωνήσει να παραμείνει στην PSG, αλλά μετά την πειθαρχική δίωξη υπήρχαν σενάρια πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την γαλλική ομάδα, όπως ανέφερε το BBC.

    Οι δυσκολίες μιας επιστροφής στη Μπαρτσελόνα

    Πέρα από τη Σαουδική Αραβία και την Αλ-Χιλάλ, σενάρια γύρω από το μέλλον του Μέσι υπήρχαν και στην Ισπανία, με τη Μπαρτσελόνα να εμφανιζόταν πρόθυμη για μια επιστροφή του.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα της Μαδρίτης, Marca, το Financial Fair Play αλλά και η «υπόθεση Νεγκρέιρα» κάνουν μια τέτοια κίνηση ελάχιστα πιθανή.

    Η Marca σημειώνει πως «οι πιθανότητες για να φτάσει ο Αργεντινός στην Μπαρτσελόνα είναι όλο και λιγότερες».  Η επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα συναντά ως κύριο και βασικό εμπόδιο το οικονομικό Fair Play. Ένα πρόβλημα που δεν περιορίζεται μονάχα στον Μέσι, αλλά επηρεάζει και τις υπόλοιπες πιθανές μεταγραφές όπως ο Ινίγο Μαρτίνεθ ή ο Γκιντογκάν. Επίσης η «υπόθεση Νεγκρέιρα» μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρία από την UEFA και αποκλεισμό από το Champions League, κάτι που σίγουρα δεν θα ήθελε ο Μέσι.

    Απομένει να φανεί εάν εμφανιστεί κάποιος άλλος ισχυρός ευρωπαϊκός σύλλογος που θα του προτείνει ένα δελεαστικό αθλητικό σχέδιο ή επίσης εάν επιλέξει να διαβεί την πάντα ανοιχτή πόρτα του MLS, με την Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ να έχει εκφράσει ήδη την πρόθεσή της να κλείσει για τη νέα χρονιά τον Αργεντίνο πρωταθλητή.

    Διαβάστε επίσης

    Telegraph: Οι Σαουδάραβες ετοιμάζουν πρόταση μαμούθ για τον Λιονέλ Μέσι – Πάνω από 400 εκατ. δολάρια τον χρόνο

    Forbes: Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου για το 2023

    Μπέκαμ: Κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τον Μέσι στο Μαϊάμι



    ΣΧΟΛΙΑ