• sports

    Λουίς Ενρίκε: Ο Εμπαπέ θα κερδίσει πολλές «Χρυσές Μπάλες»

    • NewsRoom

    Ο Λουίς Ενρίκε με τον Κιλιάν Εμπαπέ


    Βέβαιος ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ θα κερδίσει «πολλές “Χρυσές Μπάλες”» στο μέλλον, δήλωσε ο προπονητής του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Λουίς Ενρίκε.

    Ο Γάλλος επιθετικός ήταν τρίτος στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 2023, πίσω από τον Λιονέλ Μέσι και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα (30/10), με τον Αργεντινό σούπερ σταρ -που ως το περασμένο καλοκαίρι αγωνιζόταν στους πρωταθλητές Γαλλίας- να παραλαμβάνει την όγδοη «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του.

    «Για να κερδίσεις τη “Χρυσή Μπάλα“, πέρα από όσα δίνει ένας παίκτης σε ατομικό επίπεδο -και για τον Κιλιάν αυτό είναι το μέγιστο-, πρέπει να έχεις τρόπαια με τον σύλλογο και με την εθνική. Εδώ (σ.σ. στην Παρί) προσπαθούμε να κερδίσουμε το μάξιμουμ και για έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Κιλιάν, είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσει πολλές “Χρυσές Μπάλες”» δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.

    Ο Λουίς Ενρίκε ρωτήθηκε επίσης για το κατά πόσον θεωρεί ότι ο Ντιντιέ Ντεσάν θα πρέπει να καλέσει στην εθνική Γαλλίας τον 17χρονο Γουόρεν Ζαϊρ-Εμερί, που αποτελεί τον παίκτη-αποκάλυψη της Παρί τη φετινή σεζόν.

    «Αν ήμουν προπονητής της Ισπανίας, θα τον καλούσα κάθε φορά. Δεν είμαι όμως στη Γαλλία…» ήταν η διπλωματική απάντηση του άλλοτε ομοσπονδιακού προπονητή της “ρόχα”, ο οποίος δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στον προκάτοχό του στην Παρί, Κριστόφ Γκαλτιέ, που «ανακάλυψε» τον νεαρό μέσο.

    Διαβάστε επίσης:

    Στον Λιονέλ Μέσι για 8η φορά η Χρυσή Μπάλα

    Κριστιάνο Ρονάλντο: Το πράσινο ρολόι των €700.000 και ο συμβολισμός του

    Μπενζεμά: Αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας και της «Χρυσής Μπάλας» ζητά Γαλλίδα γερουσιαστής



    ΣΧΟΛΙΑ