• sports

    Λαρς-Κρίστερ Όλσον: «Εάν ο ιός συνεχίσει να “αναπτύσσεται”, θα μπορούσε να φέρει προβλήματα στο ποδόσφαιρο για δύο με τρία χρόνια»

    • NewsRoom

    Λαρς-Κρίστερ Όλσον


    Μία όχι και τόσο… αισιόδοξη πρόβλεψη έκανε ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Λιγκών κι άλλοτε γ.γ. της UEFA, Λαρς-Κρίστερ Όλσον, τονίζοντας πως η κρίση που θα «γεννήσει» η πανδημία του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κρατήσει δύο με τρία χρόνια κι ενδέχεται να «χτυπήσει» και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

    «Εάν ο ιός συνεχίσει να “αναπτύσσεται” με τόσο σοβαρό τρόπο, θα μπορούσε να αποτελέσει πολύ μεγάλο πρόβλημα για το διεθνές “ημερολόγιο” του ποδοσφαίρου και θα μπορούσε να διαρκέσει δύο με τρία χρόνια», τόνισε ο Σουηδός, που εκτός των άλλων αποτελεί και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και πρόσθεσε: «Ειδικά αν οι διοργανώσεις πρέπει να αλλάξουν από τον ένα χρόνο στον άλλο και με δεδομένο ότι υπάρχει κι άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. συλλόγων) στο μέσο της ευρωπαϊκής σεζόν, είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να “συμπιεστούν” πάρα πολύ οι διεθνείς αγώνες και οι αγώνες των πρωταθλημάτων».

    Σύμφωνα με τον Όλσον πάντως, η UEFA σχεδιάζει να ολοκληρώσει την εφετινή χρονιά του Champions League και του Europa League μέσα στον προσεχή Αύγουστο. «Θα ήταν ωραίο κάτι τέτοιο, γιατί θα έκανε πολύ πιο αξιοπρεπή την τελική φάση των διεθνών αγώνων του ποδοσφαίρου στην εφετινή σεζόν».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ