• sports

    Κριστιάνο Ρονάλντο: Να επιμένετε στο όνειρο, να έχετε εμπιστοσύνη, να πέφτετε και να σηκώνεστε

    • NewsRoom
    Κριστιάνο Ρονάλντο

    Κριστιάνο Ρονάλντο


    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξέφρασε την απεριόριστη περηφάνια του για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην πατρίδα του την Πορτογαλία, το οποίο, κατά τη γνώμη του, «έχει σταματήσει να…χτυπά το δοκάρι» και τώρα «βάζει γκολ και χαροποιεί τα κορίτσια σε όλη τη χώρα».

    Ο διάσημος Πορτογάλος έστειλε ένα μήνυμα που διαβάστηκε στο «Champions Gala», μια τελετή απονομής βραβείων αφιερωμένη στο γυναικείο ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο σάλας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27/11) στα περίχωρα της Λισαβόνας

    Στο κείμενό του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέφερε την εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, «μια δίκαιη υπόθεση, περήφανα στιβαρή και συναισθηματικά σοβαρή», ενώ σημείωσε:

    «Μόλις τώρα, στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, το ποδόσφαιρο που παίζεται από γυναίκες έχει σταματήσει να χτυπά το δοκάρι. Γιατί σήμερα αυτό το ποδόσφαιρο σκοράρει, ευχαριστεί τα κορίτσια σε όλη τη χώρα και τους λέει άφοβα: Ελάτε να παίξετε!»

    Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, «χρειάστηκαν πολλές μπάλες από πολλά κορίτσια και γυναίκες να…χτυπήσουν το δοκάρι και όλοι να ξέρουν ότι μια μέρα το γκολ θα έλεγε «Ναι!»», είπε ο Κριστιάνο, αναφερόμενος στον περίφημο πανηγυρισμό του.

    Ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας ζήτησε επίσης «όλο και περισσότερη αναγνώριση» για αυτόν τον σκοπό, ότι «όλοι παλεύουμε γι’ αυτό» και «ότι το κάνουμε κάθε μέρα».

    Απαίτησε «όλο και περισσότερα γήπεδα, ναι, τα χρειάζονται» και «ολοένα και καλύτερα ωράρια, ναι, γιατί τα αξίζουν οι γονείς τους».

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέληξε με μια έκκληση:

    «Με απέραντη περηφάνια σας αγκαλιάζω σήμερα και με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια σας ακολουθώ καθημερινά και σας καλώ όλους στη μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία: Ελάτε να παίξετε! Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό: το να επιμένετε στο όνειρο, να εμπιστεύεστε, να πέφτετε και να σηκώνεστε είναι το σημάδι ενός αθλητή και είναι μέρος της ιστορίας της Πορτογαλίας», κατέληξε.

    Η Μπενφίκα, ήταν η ομάδα με τις περισσότερες βραβεύσεις στο «Champions Gala», που διοργάνωσε η αθλητική εφημερίδα Record – της οποίας ο Κριστιάνο είναι πλέον ένας από τους ιδιοκτήτες μετά την απόκτηση του ομίλου πολυμέσων Cofina.

    Η Καναδή Κλοέ Λακασέ (που σήμερα αγωνίζεται στην Άρσεναλ) κέρδισε το βραβείο της «καλύτερης παίκτριας» της χρονιάς, ενώ η Κίκα Ναζάρετ από την Πορτογαλία κέρδισε το βραβείο «αποκάλυψης».

    Η εθνική γυναικών έλαβε το βραβείο «έμπνευσης» για την πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

    «Έχετε ανοίξει πόρτες, έχετε γκρεμίσει πόρτες. Το άλμα που έγινε σε επίπεδο διεθνοποίησης ήταν πρωτοφανές.

    Επίσης στο ποδόσφαιρο, οι γυναίκες κατάφεραν να πάνε εκεί που δεν είχαν πάει ποτέ, ανοίγοντας το δρόμο για τις γυναίκες του παρόντος ή του μέλλοντος», δήλωσε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πολλά γκολ στο Champions League

    Νία Βαρντάλος: Το μήνυμα στο Βρετανικό Μουσείο – «Τα κλεμμένα γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα»

    UEFA: Σκέφτεται να καλέσει την Αλ Νασρ στο Champions League 2024-25



    ΣΧΟΛΙΑ