• sports

    Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι, Νειμάρ και Εμπαπέ αποχαιρετούν τον Πελέ

    • NewsRoom
    Πελέ


    Στη θλίψη βυθίστηκε ο κόσμος του ποδοσφαίρου με τον θάνατο του θρύλου της Βραζιλίας Πελέ, ο οποίος έχασε σε ηλικία 82 ετών τη μάχη με τον καρκίνο.

    Μεγάλοι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές έσπευσαν να δηλώσουν τον θαυμασμό τους για τον «βασιλιά του ποδοσφαίρου», με αναρτήσεις τους στα social media.

    Με ένα λιτό μήνυμα, ο Λιονέλ Μέσι αποχαιρέτησε τον Πελέ.

    «Αναπαύσου εν ειρήνη, Πελέ», γράφει ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Παρί Σαν Ζερμέν και παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)

    Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχαιρέτησε με μια ανάρτησή του στα social media τον Πελέ, που άφησε πίσω του τεράστια ποδοσφαιρική κληρονομιά. «Ήταν έμπνευση για τόσα εκατομμύρια», ανέφερε ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ.

    «Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την Βραζιλία και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο. Ένα απλό “αντίο” στον αιώνιο βασιλιά, Πελέ, δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που αγκαλιάζει σήμερα ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, μια αναφορά από το χθες, το σήμερα και για πάντα.

    Η αγάπη που πάντα μου έδειχνε ήταν για μένα η ανταπόδοση για κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε μαζί, ακόμα κι εξ αποστάσεως. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα ζει για πάντα στον καθένα από εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη, βασιλιά Πελέ», ανέφερε.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano)

    Ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, Νεϊμάρ, έσπευσε αμέσως να πει το δικό του «αντίο» στον Πελέ, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Ο Πελέ έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και ιδιαίτερα: Έδωσε όραμα στην Βραζιλία».

    «Πριν από τον Πελέ, το 10 ήταν μόνο ένας αριθμός. Διάβασα αυτή τη φράση κάπου, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η φράση, είναι ελλιπής. Θα έλεγα ότι πριν από τον Πελέ, το ποδόσφαιρο ήταν αποκλειστικά ένα άθλημα. Ο Πελέ άλλαξε τα πάντα. Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση. Το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία ανέβασαν τη θέση τους χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε, αλλά η μαγεία του θα μείνει. Ο Πελέ είναι αιώνιος».

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

    Ο σούπερ σταρ της Εθνικής Γαλλίας και της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, ανέφερε πως η κληρονομιά του Πελέ «δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

    «Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου μας έφυγε, αλλά η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη, Βασιλιά», έγραψε στα αγγλικά στο Twitter ο Μπαπέ, ο οποίος συχνά συγκρίνεται με τον Πελέ λόγω των επιτευγμάτων του στους αγωνιστικούς χώρους από πολύ νεαρή ηλικία…

    Διαβάστε επίσης

    Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο – Πέθανε ο Πελέ

    Πελέ: Το συγκινητικό αντίο της κόρης του – Πώς τον αποχαιρέτησε η Σάντος

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πελέ ήταν και θα είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου



    ΣΧΟΛΙΑ