• sports

    IMG Future Stars 2023: Έναρξη με έναν θεαματικό φιλικό αγώνα επίδειξης στο TATOΪ Club

    • NewsRoom


    Με έναν θεαματικό αγώνα επίδειξης μεταξύ των Taylor Fritz και Frances Tiafoe, άνοιξε η αυλαία για το 2ο Τουρνουά IMG Future Stars τη Δευτέρα 24 Απριλίου. Οι δύο κορυφαίοι παίκτες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, σε αγώνα που κρίθηκε στο super tie break, με τον Taylor Fritz να επικρατεί με 6-4, 4-6, 11-9.

    Σε ένα από τα highlights της αναμέτρησης, Fritz & Tiafoe έδωσαν τις ρακέτες τους σε δύο τυχερά Ball Kids που έπαιξαν για λίγο στη θέση τους! Στο τέλος του αγώνα, οι δύο τενίστες έπαιξαν με συμπαίκτες τους τα παιδιά που θα διαγωνιστούν στο τουρνουά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σε ένα διπλό που θα μείνει σε όλους αξέχαστο!

    Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε την ίδια μέρα συμμετείχαν οι: Έλλη Βυζαντίου – CEO TATOΪ Club, Max Eisenbud – SVP IMG Tennis Clients, Μάρκος Παγδατής – Διευθυντής Τουρνουά, Carlos Ramos – Διαιτητής Τουρνουά, Taylor Fritz – 10ος παίκτης στον κόσμο, Frances Tiafoe – 11ος παίκτης στον κόσμο. Τη συνέντευξη συντόνισε η πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν σχολιάστρια αγώνων τένις, Sam Smith.

    Εκεί οι συμμετέχοντες δήλωσαν τα παρακάτω:

    Έλλη Βυζαντίου: «Το να συνεργαζόμαστε για 2η χρονιά με την IMG στο τουρνουά IMG Future Stars σημαίνει πολλά για εμάς. Έχουμε ένα κοινό όραμα: να δημιουργήσουμε το κορυφαίο τουρνουά για παιδιά κάτω των 12 ετών στον κόσμο.»

    Max Eisenbud: «Οι νεαροί αθλητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά 2 κορυφαίους παίκτες και να μάθουν από εκείνους, για την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται σε τόσο υψηλό επίπεδο, τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο, το πνεύμα και τη συγκέντρωσή τους. »

    Μάρκος Παγδατής απευθυνόμενος στους νεαρούς αθλητές: «Τρία πράγματα θα ήθελα να πάρετε από αυτό το Τουρνουά. Πρώτα απ’ όλα να απολαύσετε τη συμμετοχή σας και την παρουσία σας στο ΤΑΤΟΪ Club. Δεύτερον, να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε. Θα γνωρίσετε πολλούς ανθρώπους από τον χώρο του τένις. Κάντε ερωτήσεις, είμαστε όλοι χαρούμενοι να σας απαντήσουμε σε οτιδήποτε. Και τρίτον, αγωνιστείτε δίκαια στο γήπεδο, δώστε τον καλύτερό σας εαυτό.»

    Carlos Ramos: «Η συμμετοχή μου στο Τουρνουά για 2η συνεχή χρονιά έχει διπλό όφελος για εμένα. Από τη μία, λατρεύω το παιχνίδι και θα είναι χαρά μου που θα γνωρίσω όλους τους νεαρούς παίκτες από κοντά. Από την άλλη, λατρεύω τη διαιτησία, οπότε αυτή την εβδομάδα θα έχω την ευκαιρία να την απολαύσω.

    Taylor Fritz: «Είναι σημαντικό τα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι και τις στιγμές στο γήπεδο. Παράλληλα, να έχουν στο μυαλό τους ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, το άθλημα του τένις απαιτεί σκληρή δουλειά.»

    Frances Tiafoe: «Απολαύστε τις στιγμές του Τουρνουά. Παίξτε όσο περισσότερο τένις μπορείτε, γνωριστείτε μεταξύ σας, μάθετε από όλους, πάρτε όσα περισσότερα μπορείτε.»

    Το Τουρνουά IMG Future Stars διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την κορυφαία εταιρεία εκπροσώπησης και προώθησης των διασημότερων αθλητών του τένις παγκοσμίως, IMG Tennis, και το TATOΪ Club, ένα από τα πιο διακεκριμένα ιδιωτικά Club Μελών στην Ευρώπη.

    Το κοινό του τένις έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αγώνες μεταξύ των 48 καλύτερων αθλητών και αθλητριών κάτω των 12 ετών από 30 χώρες ανά τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και 3 ελληνικές συμμετοχές: ο Ραφαήλ Παγώνης από τον OΑ Γλυφάδας, ο Νικόλαος Μπικής από τον ΑΟΑ ΠΑΤΡΩΝ, και η Κωνσταντίνα Βολονάκη από τον ΑΟΑ ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ.

    Οι νικητές (αγοριών και κοριτσιών) του τουρνουά θα προσκληθούν στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτάθλημα Eddie Herr International Junior Championship (κάτω των 14 ετών) που πραγματοποιείται στην Ακαδημία IMG, στο Bradenton της Florida.

    Οι Ημιτελικοί και Τελικοί αγώνες του Τουρνουά θα διεξαχθούν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ για κάθε μία μέρα και είναι διαθέσιμα εδώ.

    Εκτός από τους αγώνες, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές ομιλίες από διευθυντικά στελέχη εταιρειών όπως WTA, ATP, Nike, IMG, και άλλες, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και άλλες εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί από τους διοργανωτές, το ΤΑΤΟΪ Club και την IMG, με σκοπό να βοηθήσουν στην προετοιμασία της νέας γενιάς επαγγελματιών του τένις.

    Διευθυντής του τουρνουά είναι ο κυπριακής καταγωγής φιναλίστ Grand Slam και πρώην 8ος κορυφαίος παίκτης στην παγκόσμια κατάταξη, Μάρκος Παγδατής, και διαιτητής ο Πορτογάλος διαιτητής χρυσού σήματος, Carlos Ramos.

    Επίσημος εκπαιδευτικός συνεργάτης του «IMG Future Stars» είναι η Tennis Europe, μέλος της οποίας είναι και η ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης).

    Ο επίσημος φορέας αναμετάδοσης στην Ελλάδα και χορηγός επικοινωνίας είναι η COSMOTE TV, η οποία θα προβάλει ζωντανά τους τελικούς.

    Για τα τελευταία νέα σχετικά με το Τουρνουά IMG Future Stars επισκεφθείτε το IMGFutureStars.com.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ