• sports

    Γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε «πωλητήριο» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός


    Όπως και αν το δει κανείς, είτε είσαι φίλος είτε αντίπαλος της ιστορικής ομάδας της Αθήνας, η ημέρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοινώνει την απόφασή του να αποσυρθεί από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική και άκρως συναισθηματική στιγμή. Άλλωστε, η  ομάδα που έγραψε ιστορία στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, κατακτώντας 6 Ευρωπαϊκά τρόπαια, ένα Διηπειρωτικό και  δεκάδες εγχώριους τίτλους πρωταθλημάτων και κυπέλλων, είναι συνυφασμένη με το όνομα Γιαννακόπουλος.

    Φανερά φορτισμένος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την Τρίτη την απόφασή του να αποστασιοποιηθεί από το προσκήνιο της ομάδας μπάσκετ, αφήνοντας για το επόμενο διάστημα τη διαχείριση των εσόδων-εξόδων στους στενούς συνεργάτες του Μάνο Παπαδόπουλο και Τάκη Τριαντόπουλο. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως η ομάδα βρίσκεται πλέον «υπό πώληση», έναντι 25 εκατ. ευρώ.  Μια απόφαση που, πάντως, δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία», καθώς είχε φροντίσει έναν χρόνο πριν να ανοίξει ξεκάθαρα τα «χαρτιά» του.

    «Γράψε το στην πέτρα» 

    Ήταν τέλη Ιουνίου του 2019 όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε μια συνέντευξη Τύπου που είχε οργανώσει, αποκάλυπτε το σχέδιό του για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Του Παναθηναϊκού στο σύνολο του, ως έναν ενιαίο οργανισμό. Ένα σχέδιο το οποίο, ωστόσο, ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως δεν μπορεί να φέρει εις πέρας μόνος του.

    Σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου, ο  Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε θέσει δύο βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση του σχεδίου του. Πρώτον, την ανεμπόδιστη υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης, η οποία θα έπρεπε να συμπεριλάβει στην «Παναθηναϊκή Πολιτεία» που οραματιζόταν και ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Η δεύτερη προϋπόθεση ήταν η  συγκέντρωση 20 εκατομμυρίων ευρώ από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, εύπορους ή μη, μέσω του project που ονομάστηκε «PAO Alive».

    Ο Γιαννακόπουλος είχε αναφερθεί ξεκάθαρα στους λόγους που οι δύο βασικές προϋποθέσεις ήταν αναγκαίες για την επιβίωση της ομάδας, περιγράφοντας καθαρά το προβληματικό περιβάλλον που αντιμετώπιζε μόνος του.

    «Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του, η κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Αλλά κυρίως δεν είναι αυτή που θα δημιουργήσει νέες γενιές Παναθηναϊκών… Αποτέλεσμα της μέχρι τώρα κατάστασης είναι ο Σύλλογος να είναι ουσιαστικά σε μαρασμό. Διαρκώς να συρρικνώνεται και να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Αυτό είναι απογοητευτικό για κάθε Παναθηναϊκό…. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές: μια πρόκριση σε ένα Final Four αποτελεί από μόνο του υπέρβαση. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ένδοξες ευρωπαϊκές πορείες στο ποδόσφαιρο ανήκουν στο παρελθόν. Τελικούς στο Πρωταθλητριών, ημιτελικά στο Champions League, ευρωπαϊκά στο μπάσκετ, σερί τίτλους σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών όπως και αναρίθμητοι τίτλοι στα τμήματα του Ερασιτέχνη δεν πρόκειται να τα ξαναζήσουμε κάτω από το υφιστάμενο μοντέλο διοίκησης. H μoναδική λύση είναι ο Σύλλογος να είναι αυτόνομος, αυτάρκης, αυτοχρηματοδοτούμενος και αυτοδύναμος. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο αρκετές φορές στο παρελθόν, έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου και προσπάθησα με το ATHENS ALIVE (σσ. το πρώτο του σχέδιο που αφορούσε τη δημιουργία μιας «Παναθηναϊκής Πολιτείας» στο ΟΑΚΑ, το οποίο ωστόσο απέτυχε να προχωρήσει) να δώσω οριστική λύση για τον Παναθηναϊκό. Για να μην εξαρτάται από τις διαθέσεις ενός ρομαντικού αλλά και τρελού που βάζει τα λεφτά του. Όπως είπα πρόσφατα σε μία ραδιοφωνική συνέντευξη αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και δεν θα συνεχιστεί», είχε αναφέρει.

    Όπως είχε προειδοποιήσει, σε περίπτωση που μια από τις δύο προϋποθέσεις δεν προχωρούσε, τότε αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου του 2020 θα ανακοίνωνε την απόφασή του να αποστασιοποιηθεί από την ομάδα μπάσκετ. «Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και γράψτε το στην πέτρα. Είναι ειλημμένη απόφαση. Κουράστηκα να είμαι ο μόνος που παλεύει. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι δίπλα μου. Κοιτάω αριστερά κοιτάω δεξιά δεν υπάρχει κανείς. Υπό αυτές τις συνθήκες, βλέποντας τον Σύλλογο να μικραίνει, να ψυχορραγεί και να οδηγείται στο θάνατο, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να παραμείνω στον Παναθηναϊκό», είχε πει χαρακτηριστικά.

    Και κρατώντας την υπόσχεσή του – αυτή τη «λάθος δέσμευση» όπως παραδέχθηκε χθες χαρακτηριστικά – ένα χρόνο αργότερα η ημέρα της ανακοίνωσης του αποχωρισμού έφτασε.

    Το ζήτημα του Βοτανικού

    Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο, το ζήτημα του Βοτανικού προχώρησε πράγματι, με τα τεχνικά κλιμάκια να φτάνουν σε μια αρχική συμφωνία, κοντά σε αυτή που ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός επιθυμούσε. Ωστόσο, όπως ανέφερε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, το τελευταίο διάστημα παρατήρησε μια σημαντική αλλαγή στις προθέσεις του Δήμου.

    «Από την στιγμή που οι ομάδες εργασίας κατέληξαν ότι στον Βοτανικό μπορεί να δημιουργηθεί γήπεδο μπάσκετ, η συμφωνία που καταλήξαμε και περιμέναμε να μας παρουσιαστεί επισήμως ήταν η εξής:  Ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση-φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας. Να τονίσω ότι είμαστε στη διαδικασία αποτίμησης της Λεωφόρου, με τις πρώτες εκτιμήσεις της εταιρίας που την έχει αναλάβει να είναι ότι το ποσό της αξίας της φτάνει κοντά στα 300.000.000 ευρώ. Θα παίρναμε ως αντάλλαγμα, στο Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.500 θέσεων, ένα κλειστό γήπεδο για τα τμήματα του Ερασιτέχνη 3.000 θέσεων, πισίνα , έκταση για την κατασκευή Παναθηναϊκού Μουσείου, Γραφείων της ΠΑΕ της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη αλλά και περίπου 17.000 τμ για εμπορικές χρήσεις που θα είχε στην διάθεση του ο Ερασιτέχνης να εκμεταλλευτεί. Όλα τα παραπάνω κοστολογούνταν περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ, με την αρχική συμφωνία μας με την Κυβέρνηση να προβλέπει και 40 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα έμπαιναν στο ταμείο του Παναθηναϊκού για τα λειτουργικά έξοδα των νέων εγκαταστάσεων», εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου.

    Οι εξελίξεις ωστόσο γύρω από τον Έβρο, το μεταναστευτικό και κυρίως την καραντίνα του κορονοϊού καθυστέρησαν τις ανακοινώσεις. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που ενόχλησαν την πλευρά του Ερασιτέχνη, με τον κ. Γιαννακόπουλο να εκφράζει την ανησυχία του για πιθανή αθέτηση της αρχικής συμφωνίας.

    «Οι τελευταίες εξελίξεις στο Βοτανικό δείχνουν ότι υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι είτε θέλουν να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο προτού ξεκινήσει το έργο, είτε να πάνε στο αρχικό Προεδρικό Διάταγμα για το οποίο έχω εκφράσει διαχρονικά την πλήρη αντίθεση μου. Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία να δώσουμε την Λεωφόρο αν δεν ικανοποιηθεί όλος ο Παναθηναϊκός, ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνης. Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία να δώσουμε την Λεωφόρο αν δεν γίνεται πράξη το όραμα για έναν Αυτόνομο, Αυτάρκη, Αυτοχρηματοδοτούμενο και Αυτοδύναμο Παναθηναϊκό. Τόσο ο Δήμος και οι τράπεζες, όσο και οι εταιρίες που έχουν πάρει στα χέρια τους τα απομεινάρια της εποχής Βωβού αλλά και η ΠΑΕ μέσω των διαρροών της σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, φαίνεται ότι ευθυγραμμίζονται και συνηγορούν στη μεγαλύτερη αδικία που έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία του Παναθηναϊκού», ανέφερε.

    «Ποια είναι αυτή η αδικία; Μην ακούτε που λένε περί γηπέδου μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο, διότι οι ίδιοι άνθρωποι του Δήμου και της Πολεοδομίας έχουν πει στις συναντήσεις με τις ομάδες εργασίας, αυτολεξεί ότι αυτό το οικόπεδο δεν ξεμπλέκει ούτε σε 50 χρόνια.Και το ακόμα χειρότερο… Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο της αξίας των 300 εκατομμυρίων ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές! Να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος και όχι ο Ερασιτέχνης.Αν αυτό δεν είναι αδικία τι είναι; Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι κατηγορηματικά να βάλω την υπογραφή μου ως Πρόεδρος του Ερασιτέχνη», πρόσθεσε.

    Ο Γιαννακόπουλος προειδοποίησε πως σε περίπτωση που ο Δήμος παρουσιάσει ένα σχέδιο που δεν αφορά τη δημιουργία υποδομών στο Βοτανικό για όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκου, αλλά μόνο για το γήπεδο ποδοσφαίρου δεν θα δώσει τη σύμφωνη γνώμη του. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η δημιουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου αποτελεί σημαντικό ζήτημα, στο οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί εμπόδιο. Για τον λόγο αυτό, σε αυτή την περίπτωση, θα αποφασίσει να μην διεκδικήσει ξανά την προεδρία του Ερασιτέχνη στις επερχόμενες εκλογές της ομάδας.

    «Δεν θέλω να χρεωθώ ότι μπλοκάρω το έργο της κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου, το οποίο αποτελεί όνειρο όλων των Παναθηναϊκών για το χιλιοταλαιπωρημένο τμήμα ποδοσφαίρου. Οπότε, εάν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη οι οποίες θα γίνουν σε 20-25 ημέρες όπως προβλέπει ο Νόμος, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί από επίσημα χείλη η αρχική μας συμφωνία, η απόφαση μου είναι να αποχωρήσω από τον Ερασιτέχνη. Για την ακρίβεια θεωρώ Ιερό Καθήκον μου να μην μείνω Πρόεδρος στον Ερασιτέχνη καθώς δεν πρόκειται η συγκεκριμένη συμφωνία να έχει τη δική μου υπογραφή! Για λόγους αρχής, Παναθηναϊκής αξιοπρέπειας και Παναθηναϊκής συνείδησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Αντίθετα, αν ο Δήμος παρουσιάσει ένα σχέδιο που βασίζεται στην αρχική συμφωνία, τότε θα βρίσκεται εκεί πρωτοπόρος για την υλοποίησή του.

    Πλέον, ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, το ενδιαφέρον στρέφεται στις επικείμενες ανακοινώσεις του Δήμου Αθηναίων και του Κώστα Μπακογιάννη, οι οποίες  θα καθορίσουν και το μέλλον της ιστορικής ομάδας της πόλης.

    Παρά τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένο στο συγκεκριμένο ζήτημα, πριν ξεκαθαρίσει το πλάνο η πλευρά του Δήμου. Μάλιστα, η άποψη μέχρι σήμερα που κυριαρχούσε ήταν πως στο σχέδιο θα υπήρχε πράγματι και το  γήπεδο μπάσκετ και οι εγκαταστάσεις που επιθυμεί ο Ερασιτέχνης. Η ίδια η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αφήνει άλλωστε από μόνη της μια αχτίδα αισιοδοξίας, έστω κι αν από τους αθλητικούς δημοσιογράφους τα πράγματα χαρακτηρίζονται τελειωμένα.

    Η απογοήτευση για το PAO Alive

    Και αν τα πράγματα για το project του Βοτανικού έχουν ακόμα αρκετά επεισόδια μπροστά τους, το project του PAO Alive φαίνεται πως μάλλον οδηγείται στην άδοξη ολοκλήρωσή του. Τουλάχιστον υπό τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα, και με βάση τα προβλήματα που περιέγραψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

    «Παρόλο που ήμουν βέβαιος για την ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των επιφανών Παναθηναϊκών ώστε να μαζευτούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ που είχαν τεθεί ως στόχος, διαψεύστηκα οικτρά. Είχαμε σχεδιάσει με την εταιρία «NEWTONS & CICCERO» καμπάνια αξίας 2 εκατομμyρίων ευρώ με πρόσωπα-μύθους όπως ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Τα ιερά είδωλα του Συλλόγου. Με σποτ που παίξανε στο εξωτερικό. Με ενέργειες όπως αυτή που έγινε στη Γερμανία, η οποία όμως δυστυχώς δεν είχε ανταπόκριση…

    Οι ειδικοί σύμβουλοι από το εξωτερικό που είχαμε προσλάβει μας υπέδειξαν τις καλύτερες ημερομηνίες για τα δύο πιο σημαντικά ταξίδια. Είχαμε προγραμματίσει να πάμε στην Αυστραλία τον Γενάρη αλλά υπήρξαν οι φονικές πυρκαγιές και στην Αμερική στις 25 Μαρτίου αλλά και αυτό το ταξίδι ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού… Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε χρήματα από τον απόδημο Ελληνισμό με τέτοια δεδομένα».

    Αναφορικά με τα χρήματα που έχουν μπει στο Project ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε πως 300-330χιλ., ξοδεύτηκαν για την καμπάνια. «Το υπόλοιπο ποσό είναι στα ταμεία του Ερασιτέχνη. Είχα πει πως είναι για την μεταβατική περίοδο. Θα έπρεπε να πάνε προς το μπάτζετ των ομάδων. Προς τα εκεί πρέπει να πάνε. Αν δεν κατέβω στις επόμενες εκλογές, ο επόμενος πρόεδρος θα τα βρει στο ταμείο να τα κάνει ό,τι επιθυμεί. Ελπίζω να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που μαζεύτηκαν».

    Αιχμές κατά του Αλαφούζου

    Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και κατά του Γιάννη Αλαφούζου. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε:

    «Βλέποντας ότι το PAO ALIVE δεν πάει καλά, την καθυστέρηση στο θέμα Βοτανικός, τη συνεχή κατρακύλα και το ξεπούλημα της ομάδας ποδοσφαίρου κι έχοντας επίσης στο μυαλό μου την τελευταία συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο όπου μου είπε ξεκάθαρα «Δημήτρη έχω πάρει την απόφαση να ρίξω το μπάτζετ στα τάρταρα ώστε να αποπληρώσω τα χρέη που δημιούργησα» αποφάσισα να τον ξανασυναντήσω. Η πρόταση μου ήταν να συνεισφέρουμε εγώ τις μετοχές της ΚΑΕ, εκείνος της χρεωμένης ΠΑΕ και να πάμε 50-50 στο όλο πρότζεκτ ΕΝΑΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ.

    Η απάντηση του ήταν η εξής: «Δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός αλλά και να γίνει, στο μεσοδιάστημα θα χρειαστούν πολλά χρήματα, τα οποία δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω». Του εξήγησα ότι υπάρχει η δέσμευση για τα 40 εκατομμύρια ευρώ και αν προκύψει ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης θα την καλύψω εγώ χωρίς μάλιστα να αλλάξει το 50-50 στο πρότζεκτ. Η απάντηση του ήταν: «Παρόλο που δεν πιστεύω στο εγχείρημα στείλε μου το business plan». Προτού προλάβω καλά -καλά να φύγω από το σημείο συνάντησης μας, όλη μας η συζήτηση είχε διαρρεύσει σε media και συγκεκριμένα σε site δημοσιογράφου που δουλεύει στον ΣΚΑΪ.

    Μετά από αυτό κατάλαβα τι παίζεται και δεν επικοινώνησα ξανά με τον Αλαφούζο. Κατάλαβα δηλαδή ότι ο Αλαφούζος θέλει ξεκάθαρα με το όποιο αγωνιστικό κόστος να ρίξει τα χρέη της ΠΑΕ στο μηδέν και να πουλήσει εν συνεχεία πανάκριβα… Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του αλλά θα τον κρίνει και αυτόν η Παναθηναϊκή Ιστορία. Όπως όλους μας. Εγώ είμαι ήσυχος με τον εαυτό μου, διότι εκτός όλων των άλλων που κάνω για τον Σύλλογο, θα έχω κάνει και τέσσερις προσπάθειες για να αναγεννηθεί το χιλιοταλαιπωρημένο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κατάλαβα όμως ότι εκεί στην ΠΑΕ δεν έχουν ούτε διάθεση απεμπλοκής αλλά ούτε και διάθεση επένδυσης. Αυτή ήταν η πορεία του θέματος Βοτανικός τον τελευταίο χρόνο…».

    «Φεύγω με ψηλά το κεφάλι»

    Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε λοιπόν να κρατήσει το λόγο που έδωσε έναν χρόνο νωρίτερα. Πράγματι η κατάσταση που αντιμετώπιζε, όπως ο ίδιος την περιέγραψε έναν χρόνο πριν, ήταν ασύμφορη για να παλεύει μόνος του, αλλά η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ποτέ δεν έπαψε να είναι μαχητής, κάτι που το αναγνώρισαν κατά βάθος ακόμα και οι αντίπαλοί του. Ωστόσο,  σε όλη του την πορεία, το τελευταίο πράγμα που θέλησε να κάνει ήταν να φανεί ανακόλουθος στις υποσχέσεις του. Αναλαμβάνοντας πρώτα απ΄ όλα το ηθικό  φορτίο που παρέδωσαν σε αυτόν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

    «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά… Η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος σε κάθε ευκαιρία, με κάνει να λέω ότι άξιζε τον κόπο ο πακτωλός εκατομμυρίων, ο ατέλειωτος χρόνος, η ουσιαστική ενέργεια, η κατάθεση ψυχής και όσα άλλα έπρεπε να δαπανήσω εδώ και τόσα χρόνια για τον Παναθηναϊκό… Κοιτώντας πίσω θα πω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην καλύτερη ομάδα που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα… Τον Παναθηναϊκό των Γιαννακόπουλων, τον Παναθηναϊκό του Παύλου, τον Παναθηναϊκό των μεγάλων προπονητών και αθλητών, τον Παναθηναϊκό του κόσμου του, των εκατομμυρίων φιλάθλων του, των παιδιών της Θύρας 13… Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς! Τον Παναθηναϊκό του τρίπτυχου διοίκηση, ομάδα, κόσμος στον οποίο υποκλίθηκε και υποκλίνεται ένας ολόκληρος πλανήτης. Τον Παναθηναϊκό που είναι πάνω από πρόσωπα… Που είναι ιδέα. Που είναι τρόπος ζωής».

    Πράγματι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφήνει πίσω μια ομάδα που κατάφερε να κρατηθεί μέχρι σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο, πρωταγωνιστώντας ακόμα και μετά την απόσυρση των δύο «θρυλικών» αδελφών. Τους οποίους διαδέχθηκε ο ίδιος, παρά το γεγονός πως δεν είχε καμία πρόθεση να το κάνει, όπως παραδέχθηκε χθες. Αναλαμβάνοντας μια ευθύνη απέναντι σε μια ομάδα μέσα στην οποία μεγάλωσε και την οποία συνεχίζει να νοιάζεται.

    Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που πολλοί – ειδικά οπαδοί της ομάδας – θεωρούν πως η τελευταία σελίδα της ιστορίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την ομάδα μπάσκετ ίσως δεν έχει γραφτεί ακόμα. Αν και μπορεί αυτό να αποτελεί απλά μια ελπίδα τους. Πάντως, ο ίδιος παραδέχθηκε χθες πως θεωρεί υψηλό το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, το οποίο όπως ανέφερε μπήκε προκειμένου να είναι σίγουρος πως ο επενδυτής που θα αποφασίσει να αγοράσει την ομάδα «θα θέλει πραγματικά το καλό του ΠΑΟ και θα θέλει να τον κρατήσει στα υψηλότερα σκαλοπάτια».

    «Δεν θέλω να φτάσει η ομάδα σε χέρια ανθρώπων που βλέπουν τα κλαμπ ως μέσα για άλλες δραστηριότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Με ενδιαφέρει η επόμενη μέρα να είναι διασφαλισμένη, να αναλάβει κάποιος που αγαπάει τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό έβαλα εκεί τον πήχη. Ας δούμε να έρχεται κάποιος πρώτα».

    Πάντως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δηλώνει αποφασισμένος να αποσυρθεί από το προσκήνιο. Έτσι, φαίνεται πως φτάνει στο τέλος  μια λαμπρή περίοδος της ιστορίας του μεγάλου συλλόγου της Αθήνας, στην οποία ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε σε μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες μπάσκετ της Ευρώπης. Πλέον, η ομάδα καλείται να βρει τον δρόμο της, όποιος κι αν είναι αυτός, στη νέα μέρα που χαράσσει…



    ΣΧΟΛΙΑ