• sports

    Euroleague: Πλήρωσε τα λάθη του ο Ολυμπιακός – Στον τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό η Ρεάλ

    • NewsRoom
    στιγμιότυπο από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ


    Το άσχημο πρώτο του ημίχρονο και μια σειρά από λάθη στέρησαν από τον Ολυμπιακό την πρόκριση στον τελικό, με την ομάδα του Πειραιά να χάνει στον δεύτερο ημιτελικό του final-4 της Ευρωλίγκα  με 87-76 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Η Ρεάλ Μαδρίτη θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο οποίος νίκησε νωρίτερα της Φενέρμπαχτσε.

    Ο δεύτερος ημιτελικός ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται στα τρίποντα. Η Ρεάλ κατάφερε να προηγηθεί με 14-6 στο 4λεπτο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει, αλλά η νευρικότητά του μεταφράστηκε σε λάθη και χαμένα σουτ, με τη Ρεάλ να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με 28-10.

    Στο δεύτερο 10λεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει αρχικά με τον Φίλιπ Πετρούσεφ, μειώνοντας τη διαφορά στους 13 πόντους. Εκεί ωστόσο η Ρεάλ επανήλθε, ανεβάζοντας ξανά το σκορ στο 33-15 στο 13′. Ο Ολυμπιακός βρήκε κάποια καλάθια από Κάνααν και ΜακΚίσικ, ωστόσο ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Πουαριέ κατάφεραν να απαντήσουν με το ημίχρονο να τελειώνει με 56-37.

    Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να σφίξει την άμυνά του προκαλώντας προβλήματα στη Ρεάλ, η οποία ωστόσο κατάφερε να κρατήσει μια διαφορά ασφαλείας κοντά στους 10 πότνους.

    Ο Ολυμπιακός βρήκε στήριγμα αρχικά  στον Άλεκ Πίτερς, με 14 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη Ρεάλ μάλιστα να μένει για πάνω από 4 λεπτά χωρίς σκορ. Βοήθειες, κυρίως με μεγάλα τρίποντα, έδωσε και ο  Γουίλιαμς-Γκος, καταφέρνοντας μάλιστα να μειώσει σε κάποια διαστήματα τη διαφορά μέχρι τους 9 πόντους. Το τελικό σκορ του  δεκαλέπτου ήταν 71-58.

    Ο Γουίλιαμ Γκος συνέχισε να βρίσκει λύσεις από το τρίποντο, ρίχνοντας ξανά  τη διαφορά στο 71-61 και αργότερα στο 74-64 και στο 76-67.

    Ο Γουίλιαμ-Γκος συνέχιζε να μειώνει τη διαφορά, φτάνοντας την έως τους  8 (77-69). Η Ρεάλ με Ταβάρες και Ροντρίγκεθ έκανε ένα μικρό 4-0 σερί ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά +12,  με τον ΜακΚίσικ να μειώνει με τεράστιο τρίποντο σε 81-72 στο 37′!

    Με βολές από τον Ταβάρες και ένα δίποντο του Μούσα μετά από λάθος του ΜακΚίσικ, η Ρεάλ πήγε στο 85-73 στο 1:34′ πριν το φινάλε. Ένα λάθος του Γκος και ένα κάρφωμα του Μούσα  έφερε το σκορ στο 87-73, 69” πριν το τέλος, με τον Ολυμπιακό να μειώνει με ένα τρίποντο του Πίτερς για το τελικό 87-76.

    Πλέον, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρ στον μικρό τελικό.

    Διαβάστε επίσης

    Euroleague: Στον τελικό ο Παναθηναϊκός AKTOR, ισοπέδωσε τη Φενέρ με 73-57

    Αποκάλυψη mononews: Απειλητικό email από τους Χούθι σε κορυφαίο Έλληνα εφοπλιστή: «Θα σας χτυπήσουμε αν…»

    F1 Μονακό: Ταχύτερος ο Λεκλέρκ στα ελεύθερα!



    ΣΧΟΛΙΑ