• sports

    Euroleague: Στον τελικό ο Παναθηναϊκός AKTOR, ισοπέδωσε τη Φενέρ με 73-57

    • NewsRoom
    Ματίας Λεσόρ


    Στον τελικό της Euroleague επέστρεψε ο Παναθηναϊκός AKTOR, νικώντας την Φενέρμπαχτσε με 73 -57.

    Ο Παναθηναϊκός Aktor, μπροστά σε 4.000 οπαδού του,  πρόκριση στον τελικό του Final Four, ενώ περιμένει πλέον τον αντίπαλό του εκεί,  από το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός.

    Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη ρακέτ, ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Κέντρικ Ναν, ο Τζέριαν Γκραντ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, και ο παίκτης που όπως και στον πέμπτο αγώνα με την Μακάμπι άλλαξε τα δεδομένα, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

    Από την πλευρά της Φενέρ, οι  Νάιτζελ Χέις – Ντέιβις και Νέιτ Σέστινα δημιούργησαν πολλά προβλήματα, όπως επίσης και ο Νικ Καλάθης με τις ασίστ και τα κλεψίματά του, ενώ και ο Μάρκο Γκούντουριτς ήταν σε καλό βράδυ. Ωστόσο η απόδοση του Σκότι Ουίλμπεκιν έμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

    Ο ΠΑΟ ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό 12-0 στα τέσσερα πρώτα λεπτά, με την ομάδα του Αταμάν να κρατά το προβάδισμα μέχρι το τέλος.  Η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 22-13

    Η Φενέρμπαχτσε ανέβασε την ένταση στο 2ο δεκάλεπτο, με τους Τούρκους να φτάνουν σε απόσταση εντός καλαθιού 38-36 στο τέλος του ημιχρόνου.

    Στο τρίτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίροπο, με τον  Νικ Καλάθη να ξυπνά επιθετικά, τους Τούρκους να μειώνουν στον πόντο με  δυο μεγάλα σουτ από Σέστινα  και  Ντόρσεϊ (51-50 στο 27′). Ωστόσο, στο σημείο αυτό η είσοδος του Παναγιώτη Καλαΐτζάκη άλλαξε για τα καλά τις ισορροπίες, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει τον τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 56-50,  με ένα σημαντικό τρίποντο buzzer beater από τον νεαρό παίκτη.

    Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε πάρτι για τον Παναθηναϊκό, με τους παίκτες της Φενέρ να χάνουν την ψυχραιμία τους,  καθώς μέσα σε 2 λεπτά η διαφορά ανέβηκε στους 10 πόντους. Η Φενέρμπαχτσε άρχισε να δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο, ενώ ο  Ναν  με κλέψιμο και καλάθι και φάουλ έγραψε το  65-52 με 4’37” για την λήξη.

    Στη συνέχεια ο Λεσόρ ανέλαβε τη σκυτάλη, με το τελικό σκόρ να κλείνει στο 73-57.



    ΣΧΟΛΙΑ