• sports

    ΕΠΟ: 7 άμεσα μέτρα για την προστασία των διαιτητών εισηγείται ο Τάκης Μπαλτάκος

    • NewsRoom
    baltakos μπαλτάκος

    Τάκης Μπαλτάκος


    Μια σειρά μέτρων, που στόχο έχουν την προστασία των διαιτητών από απειλές και επιθέσεις εναντίον τους, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σε συνάντηση που είχε σήμερα (8/12) με τα μέλη της ΚΕΔ και τους διαιτητές και βοηθούς της Super League, παρουσία του αναπληρωτή προέδρου της ομοσπονδίας, Παναγιώτη Δημητρίου, και του ταμία, Κλέαρχου Τζαφέρη.

    Ο κ. Μπαλτάκος θα προτείνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 11/12, τα εξής επτά «πρώτα μέτρα», όπως χαρακτηρίζονται στη σχετική ανακοίνωση:

    1. Θα ανακαλείται ο ορισμός διαιτητή και δεν θα διεξάγεται παιχνίδι, κατά την κρίση της ΚΕΔ και κατά περίπτωση, ομάδας που με πρότερη ανακοίνωση έχει στραφεί κατά των διαιτητών που έχουν ορισθεί.

    2. Θα ζητηθεί να βρίσκεται αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1.

    3. Η ΕΠΟ θα αναλάβει την προστασία των διαιτητών μέσω των εταιρειών ασφαλείας (σεκιούριτι) με τις οποίες συνεργάζεται, εφόσον το ζητήσουν και για όσο το χρόνο το ζητήσουν.

    4. Η ΕΠΟ θα αποκαταστήσει οποιαδήποτε υλική ή γενικότερη ζημιά που θα αποτιμάται σε χρήμα, την οποία τυχόν θα υποστεί κάποιος διαιτητής.

    5. Αυστηροποίηση των ποινών για δυσφημιστικές κρίσεις και επιθέσεις κατά αξιωματούχων διαιτησίας. Η ΕΠΟ θα ζητήσει από τις FIFA, UEFA την κατ’ εξαίρεση άμεση αλλαγή των κανονισμών.

    6. Άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εφαρμογή της επαγγελματικής διαιτησίας από ΕΠΟ και στο πλαίσιο της ΕΠΟ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί πλήρως στο επόμενο πρωτάθλημα.

    7. Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ θα αναλάβει τη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

    Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρέντη: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο αστυνομικό – «Κρίσιμη η κατάστασή του, παραμένει σε καταστολή και διασωληνωμένος»

    Διαιτητές Super League: Δεν σφυρίζουμε, μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για τη σωματική μας ακεραιότητα

    ΠΑΕ Ολυμπιακός: Επίθεση σε ΕΠΟ, Παπαπέτρου και Αλαφούζο για την αποχή των διαιτητών



    ΣΧΟΛΙΑ