• sports

    Διπλή Ανάπλαση: Προς έγκριση κονδύλιο 88.9 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού

    • NewsRoom


    Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε επίσημα αίτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την έγκριση κονδυλίου ύψους 88,9 εκατ. ευρώ, μαζί με ΦΠΑ, για την χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό, στο οποίο αναμένεται να αγωνίζεται η ομάδα του Παναθηναϊκού.

    Το γήπεδο θα κατασκευαστεί από τον Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Διπλής Ανάπλασης, ο οποίος και είχε καταθέσει σχετικό αίτημα προς το κράτος. Επιπλέον 75 εκατ. ευρώ αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ για τα έργα ανάπλασης στις περιοχές του Βοτανικού και των Αμπελοκήπων, ενώ η εταιρεία ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΣ (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς) θα αναλάβουν την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με βάση τις σχετικές διατάξεις του προεδρικού διατάγματος, ως ιδιοκτήτες του ακινήτου του εμπορικού κέντρου του Βωβού στην περιοχή του Ελαιώνα.

    Με βάση το αίτημα, προβλέπεται η χρηματοδότηση να δοθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη από αυτές προτείνεται να είναι ύψους  41.000.000 ευρώ και να δοθεί το 2022, ενώ η δεύτερη 40.000.000 ευρώ το 2023 και η τρίτη και τελευταία να είναι ύψους 7.915.440 ευρώ και να δοθεί το 2024.

    Πλέον αναμένεται η υπογραφή και δημοσιοποίηση των διμερών συμβάσεων μεταξύ των εμπλεκομένων μερών καθώς και η ψηφοφορία από τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την έγκριση ή μη των συμβάσεων που τον αφορούν. Η τελευταία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ