• ΔΕΗ e-bike Πτολεμαϊδα

    Business

    ΔΕΗ e-bike Festival: Με ποδήλατο προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο

    • Ράνια Παπαδοπούλου

    Αναζητάτε έναν τρόπο μετακίνησης φιλικό προς το περιβάλλον; Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι η ιδανική λύση και η πρωτοβουλία της ΔΕΗ, το ΔΕΗ e-bike Festival, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συμβάλλει καταλυτικά στην ενημέρωση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα ως μέσο μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας στην πόλη.

    Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι η τάση του μέλλοντος. Μια βιώσιμη επιλογή, με πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία και ένα σημαντικότατο εργαλείο στην προσπάθεια της ενεργειακής μετάβασης. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που η ΔΕΗ άρχισε να διοργανώνει ένα φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους, με το ζήτημα της ευαισθητοποίησης του κόσμου να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει η κ. Σοφία Δήμτσα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, με αφορμή την πρώτη διοργάνωση του ΔΕΗ e-bike Festival το 2021: «Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι η τάση του μέλλοντος και η συμβολή τους για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πολιτών είναι καθοριστική. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, στη ΔΕΗ αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η βιωσιμότητα καθώς και η συνεχής προσπάθεια δημιουργίας διαμοιραζόμενης αξίας για την κοινωνία, βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας».

    Μέρες ποδηλάτου στην Πτολεμαΐδα

    ΔΕΗ e-bike Πτολεμαϊδα
    ΔΕΗ e-bike Festival στην Πτολεμαΐδα

    Το ΔΕΗ e-bike Festival διοργανώνεται σε διάφορους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και φέτος έκανε στάση στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, τον τρίτο σταθμό στην ιστορία του φεστιβάλ. Έτσι, μετά το Ηράκλειο και την Καλαμάτα, το φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Εορδαίας στις 13 και 14 Μαΐου 2023.

    Περισσότερα από 20 σύγχρονα μοντέλα ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση κορυφαίων διεθνών και ελληνικών εταιρειών, ένα διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά για τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας, βόλτες με ποδήλατα και πολλά αναμνηστικά δώρα, με φόντο το ιδεώδες της προστασίας του περιβάλλοντος είναι μόλις η αρχή για την ενεργειακή μετάβαση στην οποία επενδύει η ΔΕΗ.

    Οι επισκέπτες του ΔΕΗ e-bike Festival στην Πτολεμαΐδα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση και συμμετείχαν σε ειδική κλήρωση για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

    ΔΕΗ e-bike Πτολεμαϊδα

    Στο ΔΕΗ e-bike Festival στην Πτολεμαΐδα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Βουλευτής Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Εορδαίας, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς, οι αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών και ποδηλατικών φορέων, στελέχη, εργαζόμενοι και συνεργάτες της ΔΕΗ αλλά και η ποδηλατική ομάδα της εταιρείας ΔΕΗ Cycling Team.

    Οι επόμενοι σταθμοί για το ΔΕΗ e-bike Festival, το πρώτο φεστιβάλ ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση στην Ελλάδα, θα ανακοινωθούν σύντομα.