• sports

    ΔΕΑΒ: Στην μπασκετική ΑΕΚ η πρώτη τιμωρία με το νέο νόμο Βρούτση

    • NewsRoom


    Η νέα Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ), λίγες ημέρες μετά τη συγκρότηση της σε σώμα έχει επιληφθεί με δύο υποθέσεις και ήδη έχουμε την πρώτη απόφαση που αφορά την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ και τα όσα έγιναν στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της με τον Παναθηναϊκό, όπου μεταξύ άλλων είχαμε και την δεκάλεπτη διακοπή λόγω υβριστικών συνθημάτων προς τη διαιτητή Βασιλική Τσαρούχα.

    Κι η απόφαση είναι ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς την παρουσία θεατών, καθώς κρίθηκε ότι τα αντικείμενα που έριξαν οι οπαδοί στο κλειστό των Άνω Λιοσίων ήταν ικανά να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

     

    Αναλυτικά η απόφαση:

    «Με την υπ’ αριθ. 1/2024 απόφασή της και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ν. 5085/2024, η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) επέβαλε σε βάρος της ΚΑΕ ΑΕΚ τη διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου χωρίς την παρουσία θεατών, σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση, λόγω της ρίψης αντικειμένου, πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη, εντός του αγωνιστικού χώρου, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα της Basket League μεταξύ της ΚΑΕ ΑΕΚ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που έλαβε χώρα στις 12/02/2024 στην αθλητική εγκατάσταση του Ο.Κ. Άνω Λιοσίων.»

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ρεάλ Μαδρίτης: Η πρώτη ομάδα με 50 εκατομμύρια ακολούθους σε ένα λογαριασμό στο Χ

    Μπέος: Στο σκαμνί για το ρατσιστικό «μαϊμού» στον Τετέι – Δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

    Ράτκλιφ: Η FA ενέκρινε την είσοδό του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ



    ΣΧΟΛΙΑ