• sports

    Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκαν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές

    • NewsRoom
    Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο 2022

    Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο 2022


    Πρόκειται για ακόμη μία αθλητική κύρωση ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα επιτρέπεται να αγωνιστούν στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, όπως επιβεβαίωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

    Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή ανέφερε: «Μετά από ειδική συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της IPC αποφάσισε να αρνηθεί τις συμμετοχές αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022».

    «Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές από αυτές τις χώρες δεν θα επιτρέπεται πλέον να συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στις 4 Μαρτίου 2022».

    Αυτή είναι μία ανατροπής της χθεσινής ανακοίνωσης, κατά την οποία η IPC επέτρεπε στους αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να αγωνιστούν ως ουδέτεροι.

    Η IPC ανέφερε ότι οι αθλητές από τις δύο χώρες θα αγωνιστούν υπό την παραολυμπιακή σημαία και δεν θα συμπεριληφθούν στον πίνακα των μεταλλίων.

    Ο Andrew Parsons, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, είπε ότι η αλλαγή της απόφασης έγινε αφού «ένας συντριπτικός αριθμός μελών» ήρθε σε επαφή με την επιτροπή τις τελευταίες 12 ώρες.

    Ο ίδιος τόνισε: «Μας είπαν ότι αν δεν επανεξετάσουμε την απόφασή μας, είναι πλέον πιθανό να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022.

    «Πολλαπλές Εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές, μερικές από τις οποίες έχουν έρθει σε επαφή με τις κυβερνήσεις, τις ομάδες και τους αθλητές τους, απειλούν να μην αγωνιστούν», πρόσθεσε.

    «Η διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας των αθλητών είναι υψίστης σημασίας για εμάς» τόνισε ο  κ. Parsons και κατέληξε: «Αυτή η αλλαγή στους κανόνες θα επηρεάσει 83 αθλητές».

    Διαβάστε επίσης:

    H FIFA προχωρά στον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις

    Euroleague: Αναστέλλει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων



    ΣΧΟΛΙΑ