• sports

    Euroleague: Αναστέλλει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων

    • NewsRoom
    Ο Μάριους Γκριγκόνις με φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας


    Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, η Euroleague αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων, τόσο στο πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όσο και στο δεύτερο, δηλαδή το EuroCup, όσο διαρκεί ο πόλεμος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Αφορά δηλαδή τις τρεις ρωσικές ομάδες της Euroleague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν), καθώς και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο EuroCup.

    Ουσιαστικά, οι ρωσικές ομάδες ίσως να έχουν την ευκαιρία να δώσουν τους εναπομείναντες αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής περίοδου αν ο πόλεμος τελειώσει σύντομα και υπάρχει χρόνος για διεξαγωγή των εξ αναβολής αναμετρήσεων. Στην αντίθετη περίπτωση, η Euroleague τονίζει πως θα ακυρωθούν οι αγώνες των ρωσικών ομάδων για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες».

    «H Euroleague θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης. Εάν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευνοϊκό τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου έναντι των ρωσικών ομάδων θα ακυρωθούν για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων,» αναφέρει η διοργανώτρια Αρχή στη σχετική ανακοίνωσή της και καταλήγει:

    «Η Euroleague και οι σύλλογοι της επαναλαμβάνουν τη σταθερή τους δέσμευση για ειρήνη, ενάντια σε οποιεσδήποτε πράξεις βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προάγουν τον σεβασμό, την ένταξη και τη διαφορετικότητα, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα του οργανισμού και των ομάδων του».

    Διαβάστε επίσης:

    Novibet: Στηρίζουμε το παιχνίδι, χωρίς οπαδική βία

    H FIFA προχωρά στον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις

    ΔΟΕ: Εκτός διεθνών αθλητικών διοργανώσεων να μείνουν οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές



    ΣΧΟΛΙΑ