• sports

    Champions League: Έγραψε ιστορία η Μάντσεστερ Σίτι, νίκησε 1-0 στον τελικό την Ίντερ

    • NewsRoom
    Παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη


    Το πρώτο Champions League στην ιστορία της κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι.

    Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα νίκησε με 1-0 την εξαιρετική Ίντερ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, χάρη στο γκολ του Ρόδρι, με την ομάδα του Μιλάνου να χάνει μοναδική ευκαιρία στα τελευταία δευτερόλεπτα για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

    Η Μάντσεστερ Σίτι αγωνίστηκε με  3-2-4-1, με τερματοφύλακα τον Έντερσον και τους  Ντίας, Ακάντζι, Άκε στην τριάδα των στόπερ. Στόουνς, Ρόδρι τα δύο χαφ, με τους Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις μπροστά τους και τον Χάαλαντ στην κορυφή της επίθεσης.

    Από την άλλη, ο Σιμόνε Ιντζάγκι παράταξε την Ίντερ με κλασικό 3-5-2.  Στο τέρμα ο Ονάνα και οι Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι στα στόπερ. Οι Ντάμφρις, Ντιμάρκο τα φουλ-μπακ, με την τριάδα του άξονα να αποτελείται από τους Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου. Και στην επίθεση, το δίδυμο  Λαουτάρο Μαρτίνες και Τζέκο.

    Η Ίντερ εμφανίστηκε διατεθειμένη να κρατήσει ψηλά τις γραμμές της, ενώ η Σίτι επιχείρησε να πιάσει ανοργάνωτους την ομάδα του Μιλάνου. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με πολύ ένταση και λίγες φάσεις. Η καλύτερη στιγμή για  την Σίτι ήταν στο27ο λεπτό όταν ο Χάαλαντ σούταρε από πλάγια και αριστερά μέσα από την περιοχή για να το βγάλει ο Ονάνα, ενώ δύο λεπτά μετά το πλασέ του Ντε Μπρόινε ήταν αδύναμο. Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο Ντε Μπρόινε αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παιχνίδι με πρόβλημα τραυματισμού,  δίνοντας τη θέση του στον Φόντεν.

    Η Ίντερ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τζέκο αποχώρησε με πρόβλημα και έδωσε τη θέση του στον Λουκάκου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, η Ίντερ είχε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από ένα λάθος της Σίτι, ο  Λαουτάρο βρέθηκε  τετ-α-τετ με τον Έντερσον. Όμως αντί να δώσει στον Λουκάκου, αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση με τον τερματοφύλακα της Σίτι να διώχνει.

    Η Σίτι έλεγχε το τέμπο του αγώνα, χωρίς μεγάλες φάσης. Ωστόσο στο 680 λεπτό, εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό λάθος στην άμυνα της Ίντερ, με την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Ρόδρι ο οποίος με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση εκτέλεσε τον Ονάνα για το 1-0.

    Οι παίκτες της Ίντερ προσπάθησαν μέχρι το τέλος να ισοφαρίσουν και να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

    Στο 71ο λεπτό ο Ντι Μάρκο είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ  η δεύτερη που επιχείρησε κόντραρε στον Λουκάκου. Στο 88ο λεπτό ο  Έντερσον έβγαλε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Λουκάκου από τα δύο μέτρα, ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ο τερματοφύλακας της Σίτι απέκρουσε με φοβερή αντίδραση διώχνοντας την μπάλα στη γυριστή κεφαλιά του Ντ’Αμπρόζιο, μπροστά από τους παίκτες της Ίντερ που έρχονταν για να σκοράρουν.

    Με το σφύριγμα της λήξης, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι παίκτες της Σίτι και ο Πεπ Γκουαρτνιόλα πανηγύρισαν έξαλλοι το πρώτο Champions League στην ιστορία του συλλόγου.

    Διαβάστε επίσης

    Οι δισεκατομμυριούχοι που κινούν τα νήματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

    Πώς τα funds κατέληξαν να ελέγχουν πάνω από το 17% των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τελική πρόταση από τον σεΐχη Τζασίμ για εξαγορά

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ