• sports

    Απίστευτο! Παίκτης της Μαν. Γιουνάιτεντ δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο Φέργκιουσον!


    Σε μια τρομερή αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην ποδοσφαιριστής των “κόκκινων διαβόλων” John O’Kane, που αποτέλεσε μέλος της περίφημης «γενιάς του ’92», ο οποίος σε συνέντευξη του δήλωσε ότι δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όταν υπέγραψε στην ομάδα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με αυτισμό και πως αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα του.

    Το είδες αυτό; Τσέκαρε το app της fonbet για στοίχημα από το κινητό!

    Ο 48χρονος πλέον, John O’Kane, αγωνίστηκε δίπλα σε καταξιωμένους ποδοσφαιριστές και σημαίες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς και τα αδέρφια Νέβιλ. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος δεν είχε καταλάβει πόσο μεγάλο μέγεθος ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φυσικά ποιος ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν στον πάγκο της. “Δεν είχα ιδέα ποιος ήταν ο Φέργκιουσον. Ο κόσμος μου έλεγε, «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Το μεγαλύτερο κλαμπ στον κόσμο! Πρέπει να υπογράψεις. «Έλεγα “ναι” χωρίς να γνωρίζω. Δεν είχα ιδέα. Ήμουν απλώς ένα παιδί που έπαιζε στο δρόμο σε μια τοπική ομάδα. Δεν ήξερα τίποτα για το ποδόσφαιρο. Μόλις είχα ξεκινήσει και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να παίζω”.

    Ο Ο’Κέιν στην «γενιά του ’92»

    Ο Ο’Κέιν αγωνιζόταν ως αμυντικός και πραγματοποίησε συνολικά επτά εμφανίσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία άνηκε ως το 1998. Δόθηκε δανεικός σε Γουίμπλεντον, Μπέρι και Μπράντφορντ και το 1998 αποκτήθηκε από την Έβερτον. Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Μπέρνλεϊ και Μπόλτον, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Μπλάκπουλ και Χάιντ Γιουνάιτεντ, για να “κρεμάσει” το 2006 τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

    Μπορεί να μην κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο γνώριζε καλά τους Γκιγκς και Μπέκαμ: “Πάντα ήξερα ότι ο Μπέκαμ θα τα κατάφερνε. Ήμασταν καιρό μαζί στις ακαδημίες, ήξερα τη νοοτροπία του και πόσο αγαπούσε αυτό που έκανε. Ήμουν αρκετά καλός ως αμυντικός. Προφανώς όχι τόσο καλός όσο ο Γκιγκς”.

    “Ο Σκόουλς σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ μικρός. Δεν λέω ότι δεν ήταν καλός, αλλά δεν ξεχώρισε τα δύο πρώτα χρόνια. Ήταν μικροσκοπικός. Δεν ήταν ποτέ σε φόρμα και ο ρυθμός δουλειάς του δεν ήταν καλός. Και μετά θυμάμαι έναν αγώνα της ομάδας κόντρα στη Λίβερπουλ όπου έδειξε ποιος ήταν και είπα “ουάου, τι παίκτης”. Ο Γκάρι Νέβιλ δεν ήταν τόσο καλός στα 15, 16, 17. Έβλεπες την αποφασιστικότητα και τη φωτιά μέσα του, αλλά δεν ήταν καλός τεχνικά. Ήξερε ότι δεν ήταν τόσο καλός τεχνικά όσο εμείς σε αυτήν την ομάδα, αλλά δούλεψε στο παιχνίδι του και τον θαυμάζω για αυτό. Είχε ψυχή και δούλεψε σκληρά για να πετύχει.”

    Ο Ο’Κέιν και ο αυτισμός

    Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο Ο’Κέιν μίλησε για τον αυτισμό, δηλώνοντας ότι πάντα ήξερε ότι ήταν διαφορετικός κατά κάποιο τρόπο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, όταν προσπαθούσε να κερδίσει μια θέση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ανέφερε ότι πολλοί συμπαίκτες του τον αποκαλούσαν “διαστημάνθρωπο” και του έλεγαν ότι ζούσε σε έναν δικό του κόσμο.

    Ο Ο’Κέιν διαγνώστηκε με αυτισμό λίγα χρόνια πριν και δήλωσε ότι ο αυτισμός επηρέασε τη ζωή του και την ποδοσφαιρική του καριέρα: “Ήξερα πάντα ότι ήμουν διαφορετικός από τους υπόλοιπους, ωστόσο τότε δεν υπήρχε η γνώση και η ενημέρωση γύρω από τον αυτισμό. Έτσι απλά συνέχισα τη ζωή μου, καταπίεσα πολλά πράγματα και συνέχισα να το κάνω όταν έπαιζα.

    Εκτός από την πίεση του παιχνιδιού, είχες την πίεση να ασχολείσαι με πράγματα που συνέβαιναν συνεχώς στο μυαλό σου. Ήταν σαν να έχεις ένα αρνητικό άτομο στο κεφάλι σου να λέει “Τι κάνεις; Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό” και συνεχώς αμφισβητείς τον εαυτό σου. Ήταν αυτοκαταστροφικό. Τεχνικά ήμουν πολύ καλός παίκτης, οπότε με έβγαζε από μια τρύπα, αλλά ήταν περισσότερο η ψυχική πλευρά των πραγμάτων που έφερε τελικά την πτώση μου».

    “Λάτρεψα το ποδόσφαιρο και το έκανα για περίπου 15 χρόνια. Τώρα γνωρίζω πολλά για τον αυτισμό και λέω την ιστορία μου ανοιχτά για να μπορέσω να βοηθήσω άτομα που περνάνε το ίδιο. Αν καταφέρω να βοηθήσω έναν άνθρωπο με αυτισμό, τότε άξιζε πραγματικά αυτό το ταξίδι”.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπήκε στο νοσοκομείο με συγκοπή και τώρα η ομάδα… τον ψάχνει!



    ΣΧΟΛΙΑ