ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Zελεδάκια σε σχήμα ράβδου ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, ύστερα από ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση του ΕΦΕΤ, ύστερα από ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην Ελλάδα, στα ζελεδάκια “Speshow Assorted Jelly Straws” από την ολλανδική εταιρεία “Beagley Copperman B.V.”, εντοπίστηκαν τα πρόσθετα κόμμι χαρουπιού (Ε407) και καραγενάνη (E410).

Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδάκια, διότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα τρόφιμα δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού.
O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων, ενώ καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί αυτά τα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.
Παράλληλα, ενημερώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Διαβάστε επίσης:
Δίκη Πισπιρίγκου: Απόλυτο «όχι» της νοσηλεύτριας για χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα
Οικονόμου: Η ΚΟΕ μας έχει χαρίσει στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας
Νέα σχολεία σε 5 Δήμους της Αττικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γου Γιζέ: Άφραγκος με δύο βαλίτσες στα 16 του, παγκόσμιος πρωταθλητής στα 22 του με έπαθλο 585.000 λιρών
- Παπαστεργίου: Έργα €400 εκ. για τεχνολογικές ανάγκες των δήμων και ανοιχτά δεδομένα για επανασχεδιασμό των πόλεων
- Φορολογικά κίνητρα και στο Δημόσιο για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων
- Beacon Tankers Management: Η νέα εταιρεία της Ελίζας Προκοπίου και του Νικόλα Χρυσάκη παρήγγειλε τέσσερα τάνκερ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.