• Πολιτική

    Οικονόμου: Η ΚΟΕ μας έχει χαρίσει στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας

    Γιάννης Οικονόμου, αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού

    Γιάννης Οικονόμου, αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού


    Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου, και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, η ΚΟΕ «ξεπροβόδισε» σήμερα τους 61 αθλητές και αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, το οποίο αρχίζει σε μία εβδομάδα (14/7), στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

    Η αποστολή αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει στείλει η χώρα μας στην ιστορία της διοργάνωσης και θα επιδιώξει να φέρει διακρίσεις, αλλά και προκρίσεις -όπου είναι εφικτό- για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

    Για τον Γιάννη Οικονόμου, η παρουσία του στην εκδήλωση της ΚΟΕ ήταν η πρώτη ως επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού.

    «Ήρθα σε μία ομοσπονδία που μας έχει χαρίσει πολύ μεγάλες στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας. Το μέγεθος της αποστολής σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δείχνει ότι υπάρχει βάθος και μέλλον» τόνισε στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και συνέχισε:

    «Ήρθα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία. Ήδη, για να έχουμε μία τόσο μεγάλη αποστολή, τα παιδιά αυτά έχουν καταβάλλει τεράστια προσπάθεια, οι ίδιοι και οι προπονητές τους, και έχουν ήδη καταγράψει μία μεγάλη νίκη. Τους ευχόμαστε να επιστρέψουν υγιείς, με νίκες, με μετάλλια και με προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι».

    Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «εμείς ως Πολιτεία, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σταθούμε στο πλευρό του ελληνικού αθλητισμού, να διαμορφώσουμε τις βέλτιστες συνθήκες για τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριές μας. Θα έχουμε όμως χρόνο όλα αυτά να τα σχεδιάσουμε, να τα συζητήσουμε και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά».

    Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους… επιγόνους του, σημειώνοντας ότι «έχουμε δώσει τη σκυτάλη στους νεότερους και νομίζω ότι τα πάνε πάρα πολύ καλά και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό», ενώ τους συμβούλεψε «… πρώτα απ’ όλα να το ευχαριστηθούν.

    Δεν έχουν πολλοί Ελληνες αθλητές τη δυνατότητα να εκπροσωπούν τη χώρα τους τόσο μακριά και σε τόσο σημαντικές διοργανώσεις. Να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, και νομίζω ότι, αν τα κάνουν αυτά, τα αποτελέσματα θα έρθουν».

    Ο γ.γ. Αθλητισμού στάθηκε και αυτός με τη σειρά του στον αριθμό-ρεκόρ των 61 μελών που απαρτίζουν την αποστολή.

    «Θεωρώ ότι, και μόνο το γεγονός ότι 61 αθλητές/τριες εκπροσωπούν τον ελληνικό υγρό στίβο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, από μόνο του αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει μία ισχυρή δύναμη στα συγκεκριμένα αθλήματα.

    Πέρα από τη σημαντικότητα της ίδιας της διοργάνωσης, είναι και μία διοργάνωση που δίνει εισιτήρια για το μεγάλο “ράλι” μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπότε νομίζω ότι είναι διττή η αποστολή των αθλητών μας, ιδίως για το πόλο.

    Σε κάθε περίπτωση, όμως, το να είσαι εκεί και να πρωταγωνιστείς είναι κάθε φορά το ζητούμενο και νομίζω ότι έχουν τις δυνατότητες, σε όλα τα αθλήματα, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να φέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες επιτυχίες στη χώρα» κατέληξε ο κ. Μαυρωτάς.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, υπογράμμισε στις δηλώσεις του:

    «Στέλνουμε τη μεγαλύτερη αποστολή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι προσδοκίες προφανώς είναι μεγάλες. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, προκειμένου τα παιδιά να έχουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

    Πηγαίνουμε σε μία πολύ μακρινή χώρα, θα δούμε πώς θα αντιδράσουν οι αθλητές μας. Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε στα… σκαλοπάτια των νικητών. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι.

    Από αυτό το Παγκόσμιο ξεκινά η διαδικασία των προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μία διαδικασία περίπου οκτώ μηνών, και ευελπιστούμε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αθλητική παρουσία.

    Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους αθλητές που μετέχουν στην εθνική ομάδα, και στα πέντε σπορ που καλλιεργεί η ΚΟΕ, να τους ευχηθώ καλή επιτυχία και να ξέρουν ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να πηγαίνουν ακόμη πιο ψηλά.

    Ο ελληνικός υγρός στίβος μεγαλώνει κάθε μέρα, η ομοσπονδία μεγαλώνει κάθε μέρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συνθήκες όχι καλές, σε ό,τι αφορά τα κολυμβητήρια, γιατί πλέον δεν επαρκούν.

    Σε κάθε περίπτωση, επειδή σήμερα δεν είναι ημέρα… γκρίνιας, θα προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα σχολεία σε 5 Δήμους της Αττικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

    Βορίδης: Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο, για να μην ξενιτεύονται όσοι θέλουν να σπουδάσουν

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Εθνικός στόχος ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ