ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για το ιστορικό των ελέγχων στο ιατρείο του Κολωνακίου, μίλησε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Τούτουζας, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο ιατρείο διαθέτει άδεια λειτουργίας από το 2013.
Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο κ. Τούτουζας σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι είχαν προηγηθεί έλεγχοι το 2024 και το 2025.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι τον Ιούλιο του 2025 είχε υποβληθεί αίτημα για προσάρτηση μηχανήματος και ότι κλιμάκιο του ΙΣΑ είχε πραγματοποιήσει έλεγχο τον Σεπτέμβριο, όταν το ιατρείο βρέθηκε κλειστό.
Ο έλεγχος, σύμφωνα με τον ίδιο, επαναλήφθηκε τον Νοέμβριο του 2025.
Κατά τον νεότερο έλεγχο, εντοπίστηκε σε ντουλάπα ένα μηχάνημα φυγοκέντρησης που είχε ζητηθεί να απομακρυνθεί, ενώ σε άλλο δωμάτιο βρέθηκε ακόμη ένα νεότερης τεχνολογίας μηχάνημα.
Ο κ. Τούτουζας εξήγησε ότι το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε προέρχεται από την ημέρα του ελέγχου, στον οποίο συμμετείχε κλιμάκιο του ΙΣΑ μαζί με τον εισαγγελέα και την Ασφάλεια Αθηνών.
Και δεύτερο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο δεύτερο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης που υπήρχε στον χώρο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τον έλεγχο το μηχάνημα ήταν κλειστό, ενώ ο χώρος είχε βρεθεί τακτοποιημένος. Ωστόσο, από το ιστορικό λειτουργίας του μηχανήματος προέκυψε καταγραφή 42 λεπτών για την επίμαχη ημέρα.
Όπως ανέφερε ο κ. Τούτουζας, η γιατρός απέδωσε τον χρόνο αυτό στην προετοιμασία του μηχανήματος.
Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι σε δοκιμαστική διαδικασία που είχε προηγηθεί καταγραφόταν μηδενικός χρόνος, ενώ στην περίπτωση του Γιώργου Μαζωνάκη εμφανίζονταν 42 λεπτά.
Το εύρημα αυτό, όπως περιέγραψε, φωτογραφήθηκε από την Ασφάλεια προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.
Οι φωτογραφίες «καίνε» τους γιατρούς του Κολωνακίου
Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες από το εσωτερικό του χώρου, όπου, όπως είπε, υπήρχε το δεύτερο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο ιατρείο διέθετε δύο μηχανήματα πλασμαφαίρεσης, με το ένα να βρίσκεται σε διαφορετικό δωμάτιο.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η παρουσία των δύο μηχανημάτων αποτέλεσε ένα από τα ευρήματα που απασχόλησαν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Στο φωτογραφικό υλικό από τον χώρο, όπως περιγράφηκε στην εκπομπή, φαίνεται επίσης καναπές στον οποίο εντοπίστηκε αντικείμενο με πιθανές σταγόνες αίματος.
Ο κ. Τούτουζας διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα παραλήφθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές, καθώς ο ΙΣΑ δεν έχει αρμοδιότητα να πραγματοποιεί αστυνομική ή δικαστική έρευνα.
Αυστηρότερο πλαίσιο
Ο κ. Τούτουζας τόνισε την ανάγκη για αυστηρότερο πλαίσιο στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου πολλές υπηρεσίες προβάλλονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως ανέφερε, ο ΙΣΑ βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας για την αυστηροποίηση του πλαισίου, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου μηχανισμού που θα περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Οι έλεγχοι στα ιατρεία – Τι γίνεται με το παράβολο των 50 ευρώ για την υποβολή έγγραφης καταγγελίας
Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ εξήγησε ότι οι έλεγχοι δεν πραγματοποιούνται μόνο μετά από καταγγελίες.
Υπάρχουν έλεγχοι κατά την έναρξη λειτουργίας ενός ιατρείου, αλλά και δειγματοληπτικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, καθώς και έλεγχοι που πραγματοποιούνται έπειτα από καταγγελίες.
Αναφερόμενος στο παράβολο των 50 ευρώ για την υποβολή έγγραφης καταγγελίας, σημείωσε ότι πρόκειται για νομοθετική πρόβλεψη, ενώ διευκρίνισε πως όταν ο ΙΣΑ λαμβάνει ενημέρωση, ακόμη και μέσω email, για πιθανή παραβατική δραστηριότητα, μπορεί να προχωρήσει σε έλεγχο νομιμότητας.
Ο κ. Τούτουζας, από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγουν γιατρό και θεραπεία, να ελέγχουν την ειδικότητα και την εκπαίδευση του γιατρού και να αναζητούν ενημέρωση για την ιατρική πράξη στην οποία πρόκειται να υποβληθούν.
Σε βαθιά συγκίνηση το τελευταίο αντίο στη Νίκαια
Στο μεταξύ, στη Νίκαια, τη γειτονιά όπου μεγάλωσε και που παρέμεινε διαχρονικά συνδεδεμένη με τη ζωή και την πορεία του, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (14/9) με πλήθος κόσμου η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Μαζωνάκη, που έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από την ζωή.
Βαριές κατηγορίες για το ζεύγος γιατρών
Την ίδια στιγμή, οι δύο γιατροί αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για θανατηφόρα έκθεσης που αφορά την ιατρική αντιμετώπιση που είχε ο δημοφιλής τραγουδιστής.
Κατά τον τύπο του κακουργήματος που ερευνάται, ο Γιώργος Μαζωνάκης αφέθηκε αβοήθητος και εκτέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο ζωής, ενώ βρισκόταν υπό την προστασία των κατηγορουμένων.

Οι απολογίες των δύο δίνονται, ενώ ήδη η πλευρά της οικογένειας του καλλιτέχνη έχει ζητήσει αυστηρότερο ποινικό προσδιορισμό της πράξης, καθώς θεωρεί ότι η συνολική συμπεριφορά του ζευγαριού συνιστά ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Διαβάστε επίσης:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Μαζωνάκη: Στάθηκε πάντα ανώνυμα και σιωπηλά σε όσους είχαν ανάγκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεωργιάδης: QR code σε κάθε ιατρείο – «Το σύστημα ελέγχων έχει κενά» – Τι αλλάζει στο σύστημα υγείας
- ΕΛΚΑΚ: Στη Raycap έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την προστασία πολεμικών πλοίων από υπερτάσεις
- ΥΠΕΞ Πολωνίας: Αν η Ρωσία επιτεθεί στο ΝΑΤΟ, θα τη νικήσουμε σχετικά γρήγορα
- ΔΟΕ: Με περισσότερα από 8.500 κενά χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.