Απολογούνταν χθες για περισσότερο από οκτώ ώρες στο Αεροδικείο ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές κατά της οικογένειας του, που τον οδήγησαν στην συνέχιση της κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας.

1

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο σμήναρχος απολογούμενος, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε απειλές για την κόρη του και για όλη του την οικογένεια.

Ο σμήναρχος ανέφερε ότι μετά το ταξίδι του στη Μαλαισία που κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο για κάποια πολυεθνική κινεζική εταιρεία αλλά για κρατική κατασκοπεία, επιχείρησε να απεμπλακεί.

Τότε ο πρώην διοικητής που εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει, είπε ότι δέχθηκε έμμεσε απειλές, καθώς από την πλευρά των Κινέζων, ενημερώθηκε ότι γνωρίζουν που μένει αλλά και σε ποιο σχολείο πηγαίνει η κόρη του.

Την ίδια στιγμή ο σμήναρχος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορίνθου, ερωτήθηκε για πάρα πολλά θέματα από τον ανακριτή και κυρίως για τους συνεργούς του εντός και εκτός συνόρων.

Ο 54χρονος φέρεται να κατονόμασε δύο άτομα Κινεζικής υπηκοότητας, ενώ άγνωστος παραμένει ο ρόλος της μυστηριώδους γυναίκας που φέρεται να βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία της κατασκοπείας.

Απαντώντας στην ερώτηση για το ταξίδι του στην Κίνα, ο στρατιωτικός φέρεται να απάντησε ότι ήταν νόμιμο και ότι είχε λάβει σχετική άδεια από την υπηρεσία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο σμήναρχος κατηγορείται για συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Διπλή κακοκαιρία 48 ωρών από σήμερα το βράδυ

Γιάννης Τρίκαρδος: Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου

Η Πλαίσιο αποχαιρετά τον Γιώργο Γεράρδο