• Κοινωνία

    Ξεκινούν οι αιτήσεις στις 9 Απριλίου για τις επιταγές ύψους 600 € για 180.380 επιστήμονες – Δείτε την πρόσκληση ενδιαφέροντος

    Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας


    Ξεκινούν οι αιτήσεις από την Πέμπτη 9 Απριλίου για να δηλώσουν συμμετοχή 180.380 επιστήμονες της χώρας στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με επιταγές 600 ευρώ. Όπως ορίζει η δημόσια πρόσκληση η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου.

    Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα ύψους 600 ευρώ, το οποίο θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Το επιστημονικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: 400 ευρώ, ως προκαταβολή, με την ενεργοποίηση της επιταγής, η οποία θα καταβάλλεται από την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου και μετά, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα καταβάλλονται και τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

    Ειδικότερα την δημόσια πρόσκληση για το ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για τους πληττόμενους από τον κορονοϊό επιστημονικούς κλάδους της χώρας υπογράφτηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

    Πρόκειται για μία δράση που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση και υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία θα ενταχθούν οι 6 βασικοί επιστημονικοί κλάδοι (οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτου τάξεως, μηχανικοί ανεξαρτήτου ειδικότητας, δικηγόροι (και ασκούμενοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι) ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, ιατροί κάθε ειδικότητας, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), όπως ορίζονται βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας από το Υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά 180.380 επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες και θα υλοποιηθεί με το σύστημα της επιταγής κατάρτισης, που περιλαμβάνει παρακολούθηση προγράμματος 100 διδακτικών ωρών και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης.

    Οι επιστήμονες – δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 10 προσφερόμενα σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης, τα οποία θα βοηθήσουν άμεσα στον εκσυγχρονισμό των δεξιοτήτων και των γνώσεων τους στο συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον.

    Ειδικότερα τα 10 αντικείμενα κατάρτισης σε θεματικούς τίτλους είναι τα εξής :

    1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)

    2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί

    3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές, με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία

    4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες, σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης έκδοσης

    5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή – Ψηφιακά πιστοποιητικά – Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη

    6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS)

    7. Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία

    8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον

    9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας

    10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing), με σύγχρονα εργαλεία και mobile εφαρμογές

    Τις υπηρεσίες επιστημονικής τηλεκατάρτισης μπορούν να παρέχουν όλα τα αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) επιπέδου 1 και 2.

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ



    ΣΧΟΛΙΑ