• Οικονομία

    Πληρώνονται σήμερα τα € 600 σε 25.508 επιστήμονες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Ξεκινάει σήμερα η πληρωμή 25.508 επιστημόνων σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση. Ειδικότερα εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 14.650.800 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 600 ευρώ στους 25.508 δικαιούχους επιστήμονες. Η πίστωση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

    Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr εφόσον δεν είχαν υποβάλλει δήλωση στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.

    Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού 600 ευρώ είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.

    Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή αυτής, στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Τα απαιτούμενα βήματα είναι:

    -Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του Τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα) στον οποίον και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης.

    -Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

    -Η καταβολή γίνεται εφάπαξ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην υποβαλλόμενη αίτησή του.

    Για όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία

    Με την επιφύλαξη τυχόν προστίμων που προβλέπονται από άλλες διατάξεις, στα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ψευδή στοιχεία στην αίτησή τους, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δηλώσεως. Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά καταλογίζονται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ή του νομίμως εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ