• Κοινωνία

    Βρέφος γεννήθηκε με δόντι!

    • NewsRoom


    Εντύπωση προκάλεσε βρέφος στη Μεγάλη Βρετανία που γεννήθηκε με ένα δόντι με αποτέλεσμα να γίνεται ο νεότερος ασθενής, που επισκέπτεται τον οδοντίατρο. Συγκεκριμένα, μόλις 12 ημερών ήταν το μωρό, όταν η μητέρα του Τζάσμιν Χισμαν, από το Πλίμουθ στο Ντέβον της νοτιοδυτικής Αγγλίας το πήγε σε οδοντιατρικό κέντρο προκειμένου να βγάλουν το δόντι.

    «Ποτέ δεν το περιμένα… Έπρεπε να αφαίρεθεί καθώς κουνιόταν. Ήταν πιο γενναία από εμένα, δεν έκλαψε ιδιαίτερα», δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού.

    Μάλιστα, το οδοντιατρικό κέντρο Seven Trees Dental Access, δήλωσε ότι το 12 ημερών κοριτσάκι ήταν «ο νεότερος ασθενής» που είχαν ποτέ.

    Στη μικρή Άισλα-Ροζ έβαλαν λίγη κρέμα μουδιάσματος πριν τη διαδικασία, καθώς ήταν πολύ μικρή για να της χορηγηθεί αναισθητικό.

    «Βγήκα από δωμάτιο κλαίγοντας γιατί δεν άντεχα να βλέπω τη μικρή μου πριγκίπισσα να πονάει», είπε η κα Χισμαν. «Μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει δοντάκι τώρα», πρόσθεσε.

    Το δόντι αφαιρέθηκε με επιτυχία και το έβαλαν σε ένα κουτάκι για να το πάρει η οικογένεια σπίτι της.

    βρεφος-δοντι

    Τα περισσότερα βρέφη αρχίζουν να βγάζουν τα νεογιλά δόντια στην ηλικία των έξι μηνών, με κάποια να βγάζουν νωρίτερα στην ηλικία των τεσσάρων και άλλα μετά τον πρώτο χρόνο.

    Σύμφωνα με τη Βρετανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (BDA), περίπου ένα στα 2.000 μωρά γεννιούνται με βρεφικά δόντια, τα οποία είναι δόντια παρόντα πάνω από τη γραμμή των ούλων κατά τη γέννηση. Συνήθως είναι χαλαρά επειδή οι ρίζες δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά.

    Ο επιστημονικός σύμβουλος της BDA, καθηγητής Ντέμιεν Γουόλμσλεϊ είπε: «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με το θηλασμό, πληγές στη γλώσσα του παιδιού, ενώ υπάρχει κίνδυνος το δόντι να αποκολληθεί και να εισέλθει στους πνεύμονες του παιδιού. Ωστόσο αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατέληξε η μητέρα του 6μηνου βρέφους, του μικρότερου θύματος της φονικής πυρκαγιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που έχασε τον σύζυγό της στο «οικόπεδο της φρίκης»: «Χάθηκε γιατί διέκοψαν την κυκλοφορία στη Μαραθώνος» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Αρκάς συνεχίζει την κριτική του: Το νέο σκίτσο-«καρφί» για την κυβέρνηση και τις φωτιές



    ΣΧΟΛΙΑ