ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σοκάρουν οι μαρτυρίες ανθρώπων, που έχασαν τους δικούς τους στην φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Συγκλονιστική είναι η ιστορία της κ. Πολύμνιας Κοσσόρα, η οποία έχασε τον σύζυγό της στο οικόπεδο της φρίκης. Η ίδια αποδίδει την απώλειά της στην απόφαση των Αρχών να κλείσει η Μαραθώνος.
Μιλώντας στο Epsilon, η κ. Κοσσόρα περιέγραψε πως ο σύζυγός της επέστρεφε από το αεροδρόμιο και εγκλωβίστηκε στο Μάτι, όταν έκλεισε η λεωφόρος Μαραθώνος. Η τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί του ήταν στις 18:17 και είχε διάρκεια μόλις 45 δευτερόλεπτα.
Τον κάλεσε εκείνη επειδή ανησυχούσε για τη φωτιά. Εκείνος την ενημέρωσε ότι μόλις είχε βγει από τη Μαραθώνος, στην οποία είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Ακολούθησε την πορεία μέσω Φλέμινγκ και Δημοκρατίας προς το Μάτι. Εκεί εγκλωβίστηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες.
Πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην οδό Ειρήνης και κινήθηκε μαζί με δεκάδες άλλους προς το οικόπεδο, αναζητώντας διέξοδο προς τη θάλασσα.
«Γνώριζε την περιοχή, όχι όμως και τα στενά στο Μάτι. Δεν είχε προβλήματα υγείας, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη λαίλαπα που έκαιγε τα πάντα. Βρέθηκε μαζί με άλλους 25 ανθρώπους μια ανάσα πριν τη σωτηρία στο μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι. Στο σημείο βρέθηκε όταν οι Aρχές διέκοψαν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος, όχι όμως και την κίνηση των αυτοκινήτων προς την παραλιακή» κατέληξε η κ. Κοσσόρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Σφοδρή σύγκρουση Κατς – Αρχηγού Γενικού Επιτελείου για σειρά διορισμών στον στρατό
- Κάγια Κάλας: «Ο Πούτιν θέλει απλώς να βγάλει φωτογραφία με τον Τραμπ και να αναβάλει τις κυρώσεις»
- On Holding: H αγαπημένη εταιρεία του Φέντερερ «βλέπει» άλμα εσόδων πάνω από 30%
- Ανδρουλάκης: «Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει την αποτυχία της ΝΔ να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα»
