• Κοινωνία

    Βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί: Κανένα παιδί χωρίς voucher

    • Αργυρώ Μαυρούλη

    Yπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης


    Στην ένταξη περισσότερων από 155.000 παιδιών, που μπήκαν φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στοχεύει για την επόμενη χρονιά το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

    Ειδικότερα παρουσιάστηκαν στο υπουργείο Εργασίας τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής   Ζωής»   σχολικού   έτους   2019-2020 που  αφορούν  στην χορήγηση των ειδικών 155.000 voucher  στις ενδιαφερόμενες μητέρες για την ένταξη των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας.

    Η   ανακοίνωση   των   αποτελεσμάτων  έγινε  από   τον   υπουργό   Εργασίας   και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.  Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Εσωτερικών κ.  Τάκη Θεοδωρικάκο, την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.  Δόμνα Μιχαηλίδου,  την  Γενική  Γραμματέα  Οικογενειακής   Πολιτικής   και   Ισότητας των Φύλων κ.  Μαρία Συρεγγέλα  και τους Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρο Γκοτσόπουλο και Δημήτριο Καλογερόπουλο.

    Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι του χρόνου θα υπάρξουν δομικές αλλαγές ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

    Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για καλύτερη προετοιμασία του χρόνου καθώς η κυβέρνηση στηρίζει τα νέα ζευγάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ