• Κοινωνία

    Βόλος: Νεκρός κτηνοτρόφος που καταπλακώθηκε από τοίχο (upd)

    • NewsRoom
    Πλημμύρες στον Βόλο


    Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Daniel», στην περιοχή του Άνω Βόλου, που σαρώνει τον Βόλο και τη Μαγνησία, έπεσε ένας 51χρονος κτηνοτρόφος, πατέρας δύο παιδιών.

    Ο άτυχος άνδρας αναζητούνταν επί δύο ώρες, ωστόσος κανείς δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει.

    Όπως έγινε γνωστό προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

    Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου.

    Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

    Ένας αγνοούμενος

    Την ίδια ώρα, ένας 42χρονος άνδρας που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο, αναζητείται.

    Η μεγαλύτερη ανησυχία όμως των Αρχών είναι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, αφού από τα ξημερώματα το ύψος του νερού βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 3 μέτρα και κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

    Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, αφού ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε, ενώ σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου λόγω της δύσκολης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή τόσο μέσα στον Βόλο, όσο και στα προάστιά του.

    Το 112 ήχησε στις 09:45 στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω του φαινομένου της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Βόλος: Πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη την πόλη – Νέο μήνυμα του 112



    ΣΧΟΛΙΑ