• Κοινωνία

    Βόλος: Αναστολή πληρωμών των πυρόπληκτων προς τον δήμο μέχρι τον Οκτώβριο

    • NewsRoom
    Πυρκαγιά Βόλος

    Πυρκαγιά Βόλος


    Σε αναστολή πληρωμών των κατοίκων του Βόλου προς τον δήμο μέχρι τον Οκτώβριο, προχωρά η δημοτική Αρχή, καθώς ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς που συνεχίζει να μαίνεται στη Μαγνησία.

    «Εκτεταμένες ζημιές, που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, προκλήθηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης», σημειώνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου σε ανακοίνωσή της.

    Ήδη, από την επιχείρηση συντάχθηκε αναλυτικός κοστολογημένος πίνακας, όπου καταγράφονται «οι βλάβες σε 45 σταθμούς, δίκτυα επικοινωνιών, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αντλιοστάσια, μονάδες απονιτροποίησης, ενώ από τη λειτουργία εκσκαπτικών μηχανημάτων για την πυρόσβεση υπήρξαν και θραύσεις αγωγών».

    Αναστέλλει τις εισπράξεις του ο δήμος στις πληγείσες περιοχές

    Την ίδια ώρα, με απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, αναστέλλονται οι εισπράξεις των απαιτήσεων του δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ από τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν, δηλαδή Σέσκλου, Διμηνίου, Μελισσατίκων, Φυτόκου, Παλιουρίου, Γλαφυρών, Χρυσής Ακτής Παναγίας, Βελανιδιάς, Μαράθου, Κριθαριάς, Αγίου Γεωργίου Κυνηγών, Α’ ΒΙΠΕ, Κάκαβου, Λουζίνικου, Κογιάτικα, έως 31 Οκτωβρίου 2023.

    Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις των περιοχών αυτών, δεν θα απολέσουν τις ρυθμίσεις τους, δεν θα έχουν προσαυξήσεις, δεν θα καταστεί μη εξυπηρετούμενη καμία οφειλή τους και δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο κύρωσης ή μπλοκάρισμα φορολογικών ενημερώσεων, κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς κλπ από το δήμο έως 31 Οκτωβρίου 2023.

    Διαβάστε επίσης: 

    Βόλος: Μήνυμα 112 για εκκενώσεις οικισμών – Αναζωπυρώσεις στη Λαμία

    Ασπρόπυργος: Μεγάλη φωτιά στον οικιστικό ιστό – Μήνυμα από το 112 και διακοπή κυκλοφορίας

    Αναζωπύρωση στα καμένα της Λαμίας – Σε αυξημένη ετοιμότητα η πυροσβεστική



    ΣΧΟΛΙΑ