• Κοινωνία

    Βόλος – Βίντεο ντοκουμέντο: Η μοιραία στιγμή που η μηχανή παρασέρνει παππού και βρέφος

    • NewsRoom
    H στιγμή του τραγικού τροχαίου

    H στιγμή του τραγικού τροχαίου


    Βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία στιγμή όπου ο οδηγός της μηχανής παρέσυρε τον παππού που κρατούσε στην αγκαλιά το τριών μηνών βρέφος στον Βόλο, με αποτέλεσμα το παιδί να βρει τραγικό θάνατο, κυκλοφόρησε και εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές.

    Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο παππούς κρατούσε το παιδί στην αγκαλιά του και πήγε να περάσει τον δρόμο τη στιγμή που ο οδηγός διέσχιζε τον δρόμο. Το μωρό πετάχτηκε στον αέρα και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να καταλήξει, σύμφωνα με το Mega.

    Όλα έγιναν κοντά σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Αντωνοπούλου. Στο σημείο είχαν φτάσει ο 53 χρονών παππούς με τη γυναίκα του και μετά από λίγο έφτασαν η κόρη, ο γαμπρός και η μόλις 4 μηνών εγγονή του.

    Θέλοντας να βοηθήσει διέσχισε την οδό Ιάσονος, πήγε το μωρό χωρίς το καρότσι του και προσπάθησε να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο, διασχίζοντας την Ιάσονος στο ύψος με την Αντωνοπούλου.

     

    Δυστυχώς ο 53χρονος μαζί με μωρό παρασύρθηκαν από διερχόμενη μηχανή, μπροστά στα μάτια των συγγενών του.

    «Άκουσα ένα μπαμ, βγήκα έξω, είδα μια γιαγιά να τρέχει από το τραπέζι έξω στον δρόμο, να παίρνει ένα μωρό αγκαλιά, το οποίο ήταν ήδη μελανιασμένο», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

    Ο πατέρας του τεσσάρων μηνών βρέφους μίλησε στο LIVE NEWS, συντετριμμένος για τα όσα συνέβησαν.

    «Είμαι συντετριμμένος εγώ και η οικογένειά μου. Δεν υπάρχουν λόγια. Έχουμε δικηγόρο και έχει αναλάβει όλα τα διαδικαστικά. Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε».

    Η κηδεία του μωρού αναμένεται να γίνει αύριο.

    Οι γονείς του βρέφους βρίσκονται στο πεζοδρόμιο. Έχουν δει μπροστά στα μάτια τους τον φρικαλέο τρόπο με τον οποίο το παιδί τους παρασύρεται και τραυματίζεται θανάσιμα από τη μοτοσικλέτα.

    Ο πατέρας τρέχει και σηκώνει από την άσφαλτο την τραυματισμένη κορούλα του όσο ο παππούς σηκώνεται και, σε κατάσταση αμόκ, προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί.

    Στο σημείο μαζεύεται κόσμος μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει την ανείπωτη τραγωδία που μόλις έχει συντελεστεί.

    Το χρονικό

    Όλα έγιναν βράδυ Σαββάτου σε κεντρικό δρόμο του Βόλου, την οδό Ιάσωνος. Ο 53χρονος κάθεται με τη γυναίκα του σε σουβλατζίδικο επί της Αντωνοπούλου.

    Μετά από λίγο φτάνουν με το αμάξι τους η κόρη, ο γαμπρός και η μόλις 4 μηνών εγγονή του.

    Ο παππούς, θέλοντας να βοηθήσει, επιχειρεί να διασχίσει πρώτος την Ιάσονος με την εγγονή στην αγκαλιά. Κοντοστέκεται. Δείχνει να τυφλώνεται από τα φώτα της διερχόμενης μηχανής.

    «Ήτανε πράσινο κατά πάσα πιθανότητα γι’ αυτό ανέβασε ταχύτητα η μηχανή κι έκανε ελιγμούς για να περάσει γρήγορα», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

    Η μηχανή πέφτει με μεγάλη ταχύτητα κατά πάνω τους. Ο 53χρονος πέφτει, τού φεύγει το μωρό από την αγκαλιά και προσγειώνεται άτσαλα στο κράσπεδο.

    «Την άκουσα τη μηχανή που πέρασε. Και πέρασε γρήγορα. Ο παππούς είχε σηκωθεί όρθιος εκείνη την ώρα, της μηχανής ήταν κάτω μόνο».

    Τραγική φιγούρα και η γιαγιά του μωρού που σε κατάσταση σοκ κρατά την εγγονή της. Σταματά διερχόμενο ταξί και ζητά να τους πάει στο κοντινότερο νοσοκομείο.

    Επί μιάμιση ώρα οι γιατροί προσπαθούσαν να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς το μωρό που έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι δεν τα κατάφερε.

    «Πρόκειται για ένα βρέφος καλής ανάπτυξης χωρίς κάποια διαμαρτία ανά την ανάπτυξή του, το οποίο όμως έφερε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πτώση εξ’ ύψους και πρόσκρουση της κεφαλής επί ανενδότου επιφανείας, δηλαδή επί του οδοστρώματος. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο εύρημα παρά μόνο αυτή η βαρεία κάκωση κεφαλής. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Το παιδί διεκομίσθη στο νοσοκομείο, εκεί έγιναν οι προσπάθειες που έγιναν, που όφειλαν οι γιατροί να κάνουν, όμως δεν είχε κανένα νόημα διότι το παιδί είχε ήδη καταλήξει. Το σημάδι που είχε στο πρόσωπό του ήταν από το σημείο το οποίο προσέκρουσε η κεφαλή του στο οδόστρωμα», σημειώνει η Χρυσαυγή Κούση στο MEGA, η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του βρέφους.

    «Πετάχτηκε μπροστά μου ο παππούς»

    Αύριο θα απολογηθεί ο 33χρονος οδηγός της μηχανής, ο οποίος στην πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς υποστήριξε πως έφταιγε ο παππούς με το μωρό που πετάχτηκαν στον δρόμο, μην μπορώντας να αντιδράσει.

    «Πετάχτηκε μπροστά μου ο παππούς με το μωρό αγκαλιά. Έκανα ελιγμούς για να τους αποφύγω, έχασα όμως τον έλεγχο και τους παρέσυρα».

    Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι της επικίνδυνης οδήγησης. Υπάρχει μάρτυρας μάλιστα που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου και με βάση τον νέο ΠΚ εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική.

    Η μηχανή, μετά την σφοδρή σύγκρουση, εξακολούθησε να κινείται χωρίς τον αναβάτη. Σύμφωνα με την εκτίμηση και από τις αναλύσεις που έγιναν, η μοτοσικλέτα εκτιμάται ότι κινούνταν με 45  – 55 χλμ/ ώρα.

    Όπως υπογράμμισε ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, Γιώργος Καραμέρης, «έγιναν πράγματα λάθος, το ένα πίσω από το άλλο», τα οποία οδήγησαν στο δυστύχημα.



    ΣΧΟΛΙΑ