• Κοινωνία

    Vegan γονείς κατηγορούνται πως οδήγησαν το 18 μηνών παιδί τους στον θάνατο

    • NewsRoom


    Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της παραμέλησης ανηλίκων αντιμετωπίζουν δύο γονείς στη Φλόριντα των ΗΠΑ μετά το θάνατο του νεαρότερου παιδιού τους.

    Η 35χρονη Σέιλα Ο′ Λίρι και ο 30χρονος Ράιαν Ο′ Λίρι φέρεται να ανάγκασαν σε αυστηρή χορτοφαγική δίαιτα τα τέσσερα παιδιά τους η οποίες οδήγησαν το 18 μηνών παιδί τους στον θάνατο από υποσιτισμό, καθώς η διατροφή περιελάμβανε μόνο φρούτα και λαχανικά. Οι δύο τους συνελήφθησαν μετά τον θάνατο του παιδιού.

    Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως το 18 μηνών παιδί ζύγιζε όσο ένα μωρό 7 μηνών, αναφέρει η βρετανική Sun. Μάλιστα, οι Αρχές βρήκαν τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 3 και 5 ετών, να φαίνονται εξίσου υποσιτισμένα και με μικρή σωματική διάπλαση, σε σχέση με την ηλικία τους. Το τρίτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, βρισκόταν κι εκείνο στο σπίτι, ωστόσο ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα αδέρφια του. Τα δυο παιδιά που κατάφεραν να επιβιώσουν μεταφέρθηκαν σε υπηρεσία παιδικής πρόνοιας, ενώ η μεγαλύτερη ετεροθαλής αδελφή τους πήγε να ζήσει με τον βιολογικό της πατέρα στη Βιρτζίνια.

    Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με κάτι διαφορετικό, πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του, ενώ θεωρούσε πως δεν πεινούσε, επειδή έβγαζε δόντια.

    Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική ενημέρωση, οι αξιωματούχοι ανταποκρίθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου σε κλήση που δέχτηκαν για ένα μικρό παιδί, που είχε σταματήσει να αναπνέει στο σπίτι της οικογένειάς του. Οι νοσηλευτές που βρέθηκαν στο σημείο, διαπίστωσαν, απλά, τον θάνατο του παιδιού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα παιδιά της οικογένειας ακολουθούσαν μια δίαιτα που αποτελούνταν από μάνγκο, μπανάνες και αβοκάντο.

    Οι δυο γονείς εμφανίστηκαν στην αστυνομία μετά την αποκάλυψη της αιτίας θανάτου του γιου τους, στις 6 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των αρχικών δικαστικών εμφανίσεών τους, ο δικηγόρος της Sheila ισχυρίστηκε ότι ο μικρός γιος της ήταν άρρωστος για έξι μήνες πριν από το θάνατό του. Αμφότεροι οι γονείς έχουν τεθεί υπό κράτηση μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, όταν και θα μάθουν τις οριστικές τους ποινές.



    ΣΧΟΛΙΑ