• Κοινωνία

    Βασιλακόπουλος: Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία, δέχομαι απειλές

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

    Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας


    Το ενδεχόμενο να ζητήσει αστυνομική προστασία μετά την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμπάκα εξετάζει ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

    «Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ αγανακτισμένος ο καθηγητής.

    Σε μια δημοκρατία, υπογράμμισε, όταν δεν μας αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή», τόνισε, με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας πως «δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω στο μαγαζί μου».

    Πρόσθεσε ότι πρόκειται και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που έκανε έλεγχο χάνει πελάτες γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο.

    «Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους», ήταν η έκκληση του καθηγητή πνευμονολογίας.

    Το χρονικό της επίθεσης

    Όπως είπε για την επίθεση, δεν ήταν ο ίδιος που ζήτησε από τον εστιάτορα να γίνουν οι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, αλλά ένας συνάδελφός του.

    «Ήμασταν 20 περίπου λοιμωξιολόγοι. Είχαμε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα και επισκεφτήκαμε μία ταβέρνα. Ένας εκ των συναδέλφων μου πήγε στη διεύθυνση του μαγαζιού και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, καθώς βλέπαμε ότι δεν είχαν ελεγχθεί», είπε και πρόσθεσε πως αμέσως μετά πιθανότατα ο γιος του πήγε στο τραπέζι τους όπου τους έδιωξαν κακήν κακώς.

    «Βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσαν δύο πάνω μου, έπεσα κάτω και μου έσκισαν τα πουκάμισα. Οι συνάδελφοί μου προσπάθησαν να με σώσουν», ανέφερε για την επίθεση ο κ. Βασιλακόπουλος αποκαλύπτοντας ότι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τον απείλησε, όταν του είπε ότι θα δημοσιοποιήσει το περιστατικό. «Τι νομίζεις ότι επειδή βγαίνεις στα κανάλια και στον ΣΚΑΪ θα σε σώσουν, μου είπε ο ιδιοκτήτης και με απείλησε πως θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου εργάζομαι, ενώ μου είπε πως αν τολμήσω να μείνω το βράδυ στην περιοχή, θα μου κάψει το αυτοκίνητο», ανέφερε.

    Πάντως, ο δήμαρχος Καλαμπάκας ζήτησε συγγνώμη στο δήμαρχο εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

    Ιατρική Σχολή: Απαράδεκτο να προπηλακίζονται γιατροί

    Την οξύτατη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε ο προπηλακισμός του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, από ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλαμπάκα.

    «Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    «Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Καταγγέλλει πως έπεσε θύμα επίθεσης σε ταβέρνα επειδή ζήτησε να γίνουν έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού

    Στα χέρια της αστυνομίας 3 άτομα που εκβίαζαν τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου με προσωπικά βίντεο (upd)

    Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων: Επιτροπή νομικών για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας



    ΣΧΟΛΙΑ