• Κοινωνία

    Στα χέρια της αστυνομίας 3 άτομα που εκβίαζαν τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου με προσωπικά βίντεο (upd)

    • NewsRoom
    Στα χέρια της αστυνομίας 3 άτομα που εκβίαζαν τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου με προσωπικά βίντεο

    Παντελής Τσακίρης, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου


    Οργανωμένο σχέδιο με στόχο «οικονομικό αντάλλαγμα ή πρόκληση πολιτικού κόστους» σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, υπαινίχθηκε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, μετά την αποκάλυψη σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπόθεσης εκβίασης για την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Σπυρατος ανέφερε πως «απ΄ ό,τι προέκυψε και από την αστυνομική έρευνα, τον δήμαρχο παρακολουθούσαν ιδιωτικοί ερευνητές, το τελευταίο εξάμηνο, κατέγραφαν λεπτά προσωπικά δεδομένα, ιδιωτικές συναντήσεις του, γενικότερα την ιδιωτική του ζωή, με σκοπό να βρουν κάτι μεμπτό με απώτερο κίνητρο είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα, είτε να προκαλέσουν ένα πολιτικό κόστος στον δήμαρχο».

    Ο κ. Σπυράτος επισήμανε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα διερευνήσει αν κρύβεται πολιτικός αντίπαλος πίσω από την υπόθεση» και προσέθεσε: «Δεν πρέπει προτρέξουμε και να φτάσουμε στα συμπεράσματα, υπάρχουν όμως πληροφορίες, άτυπες, ότι οι φυσικοί αυτουργοί κατονομάζουν κρυπτόμενο πολιτικό πρόσωπο. Θα περιμένουμε αυτές να επιβεβαιωθούν, να δούμε ποιο είναι το πρόσωπο αυτό, να δούμε τι στοιχεία υπάρχουν γι αυτή τη σχέση και θα δούμε τα περαιτέρω».

    Τα τρία που συνελήφθησαν ( δύο ιδιωτικοί ερευνητές, 66 και 46 ετών, αλλά και μία 22χρονη) φέρεται να είχαν καταγράψει διάφορες στιγμές της προσωπικής  ζωής του Δημάρχου. Στη συνέχεια για να εκθέσουν τα βίντεο σε άλλους καθώς και στα ΜΜΕ, ζήτησαν από τον δήμαρχο 60.000 ευρώ. Ωστόσο εκείνος απευθύνθηκε στην  Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Ως αποτέλσμα οι αστυνομικοί κατάφεραν να παγιδεύσουν τους εκβιαστές, οι οποίοι πιάστηκαν με το ποσό των 40.000 ευρώ σε προσημιωμένα χαρτονομίσματα.

    Ο δικηγόρος του δημάρχου είπε ότι οι συλληφθέντες κατονομάζουν ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης αυτοδιοικητικό και πολιτικό αντίπαλο του κ. Τσακίρη. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

    Οι τρεις συληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.  Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης παρήγγειλε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. για να εξακριβωθεί εν συνόλω η εις βάρος τους αποδιδόμενη δράση και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση. Κατά συνέπεια, δεν απαγγέλθηκαν στην παρούσα φάση κατηγορίες εναντίον των τριών συλληφθέντων και ήρθη η κράτησή τους.

    Στο επίκεντρο της προκαταρκτικής έρευνας θα βρεθούν ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν και θα ληφθούν καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

    Διαβάστε επίσης

    Αλέξης Μανθεάκης: Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση

    Κικίλιας: Έφτασε στο 100% η πληρότητα σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς στις 28 Οκτωβρίου

    Οικονόμου: Οργανώνουμε την άμυνα ενάντια στην πανδημία, ο καιροσκοπισμός του Τσίπρα δε μας αφορά



    ΣΧΟΛΙΑ