• Κοινωνία

    «Βαριά καμπάνα» στον Πάσσαρη: Τέσσερις φορές ισόβια και 49 χρόνια κάθειρξη


    Την ανώτατη ποινή επεφύλαξε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στο μακελάρη Κώστα Πάσσαρη. Τέσσερις φορές ισόβια για τέσσερις δολοφονίες και επιπλέον 49 χρόνια κάθειρξη για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες είναι η ποινή που του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

    Ο Πάσσαρης κρίθηκε ένοχος, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για τις δολοφονίες των αστυνομικών Δημήτρη Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο, κατά την απόδραση του από το νοσοκομείο “Γεννηματάς” το Φεβρουάριο του 2001 και την απόπειρα δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλληλου Ανδρέα Φυσέκη.

    Καταδικάστηκε επίσης για τις εν ψυχρώ δολοφονίες της αδελφής της φαρμακοποιού που τον αναγνώρισε φωνάζοντας “αυτός είναι ο Πάσσαρης” και της ιεροδουλου από τη Βουλγαρία, που επίσης τον αναγνώρισε.

    «Ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο να αποδράσει από το νοσοκομείο», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελέας. «Αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλες δύο φορές που τον μετηγαγαν στο νοσοκομείο, επειδη καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί.»

    Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα της πολιτικής αγωγής να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί ποιος ήταν εκείνος που προμήθευσε το όπλο στον Κώστα Πάσσαρη.

    Μέχρι και σήμερα ο πολυισοβίτης συνεχίζει να κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας.



    ΣΧΟΛΙΑ