• Κοινωνία

    Βαγγέλης Ζαμπούνης: Γιατί η θωρακισμένη BMW δεν άντεξε τα Καλάσνικοφ των δολοφόνων

    • NewsRoom

    O Βαγγέλης Ζαμπούνης και το γαζωμένο αυτοκίνητό του


    Στον τόπο της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, οι αστυνομικοί εντόπισαν 97 κάλυκες, κυρίως από Καλάσνικοφ.

    Το θύμα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δέχθηκε περισσότερες από 35 σφαίρες και η εκτέλεσή του ήταν δεδομένη.

    Πολλοί ωστόσο αναρωτιούνται γιατί η θωρακισμένη BMW δεν άντεξε στους πυροβολισμούς των δραστών.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, η BMW X5 Security, που είχε ο Ζαμπούνης ή «Ζαμπόν», είναι από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σε θέμα θωράκισης στον κόσμο.

    Η συγκεκριμένη X5 διαθέτει θωράκιση επιπέδου 6. Άλλοι κατασκευαστές της αναφέρουν ως VR6 και άλλοι ως B6. Η θωράκιση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι σχεδιασμένη για να αντέχει επιθέσεις με βαριά όπλα και εκρηκτικά. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί η X5 μπορεί να αντέξει πυρά από όπλα υψηλού διαμετρήματος και να προστατεύσει τους επιβάτες από επιθέσεις με χειροβομβίδες ή άλλα εκρηκτικά μέσα. Η θωράκιση περιλαμβάνει ενισχυμένα τζάμια, πόρτες, οροφή και δάπεδο.

     

    Το γαζωμένο αυτοκίνητο του Ζαμπούνη

     

    Οι προδιαγραφές θωράκισης καλύπτουν και όπλα ΑΚ7, όπως τα καλάσνικοφ. Ωστόσο, οι εκτελεστές φαίνεται ότι είχαν μελετήσει τα πάντα και γνώριζαν τα τρωτά σημεία της. Η θωράκιση της X5 αντέχει συγκεκριμένο αριθμό βλημάτων και από συγκεκριμένη απόσταση. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο μεγαλύτερη είναι και η αντοχή της θωράκισης.

    Στην περίπτωση της δολοφονίας του Ζαμπούνη οι δράστες φαίνεται να είχαν μελετήσει καλά τον τρόπο που θα έκαναν την επίθεση.

    Επρεπε δηλαδή να χτυπήσουν εξ επαφής με όσο το δυνατόν περισσότερες σφαίρες. Τα κατα ριπάς βλήματα σε τόσο κοντινή απόσταση έσπασαν την θωράκιση των τζαμιών και ο Ζαμπούνης δεν είχε καμιά τύχη. Ο εκτελεστής άνοιξε την πόρτα και του έριξε τη χαριστική βολή.

    Ερώτημα αποτελεί γιατί το θύμα παρέμεινε για αρκετά δευτερόλεπτα μέσα στο αυτοκίνητό του. Γιατί δηλαδή δεν έφυγε αμέσως. Ισως, λένε αστυνομικές πηγές, να περίμενε να στρίψει στο δρόμο αφού περνούσαν τα αυτοκίνητα, καθώς η BMW ήταν ανάποδα κι έπρεπε στην ουσία να κάνει αναστροφή.

     

    Η BMW με τον υψηλό βαθμό θωράκισης

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη
    Νέος Κόσμος: Ποιος είναι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης που εκτέλεσαν με 97 σφαίρες
    Νέος Κόσμος: Μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου – Τον “γάζωσαν” με πάνω από 80 σφαίρες



    ΣΧΟΛΙΑ