• Κοινωνία

    Τρόμος: Η στιγμή που ο σεισμός «τέρας» των 7,1 Ρίχτερ χτυπά την Καλιφόρνια (video)

    • NewsRoom


    Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,1 βαθμών, σημειώθηκε στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοινώσεις του αμερικανικό γεωλογικού ινστιτούτο (USGS) και του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

    Η δόνηση σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον σεισμό 6,4 βαθμών, ο οποίος καταγράφηκε την Πέμπτη 4/7 στην ίδια περιοχή. Μάλιστα, πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που πλήττει τη νότια Καλιφόρνια ύστερα από τη δόνηση των 7,1 βαθμών στην έρημο Μοχάβε το 1999.

    Η δεύτερη αυτή δόνηση των 7,1 βαθμών ήταν δυνητικά 11 φορές πιο καταστροφική από αυτή της Πέμπτης.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή σοβαρούς τραυματισμούς, παρά μόνο αναφορές για ελαφρά τραυματίες.

    Την ίδια ώρα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια είναι η έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, δήλωσε αξιωματούχος.

    Στο μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν video από τη στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος αποκαλύπτοντας τη σφοδρότητα της δόνησης και τον πανικό των κατοίκων:

    H αντίδραση παρουσιαστών του CBS

    Η στιγμή του σεισμού των 7,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Καλιφόρνια επηρέασε και τους δημοσιογράφους που παρουσίαζαν τα δελτία ειδήσεων.

    Δείτε πώς αντέδρασαν οι παρουσιαστές του CBS που ένιωσαν το στούντιο να κουνιέται σε ζωντανή μετάδοση.

    “Έχει αρκετή διάρκεια” αναφέρουν ενώ τα μάτια τους είναι στραμμένα στα φώτα που βρίσκονται από πάνω τους για να προλάβουν να απομακρυνθούν σε περίπτωση που κάποιο έπεφτε.



    ΣΧΟΛΙΑ