• Κοινωνία

    Τρίκαλα: Θα «μιλήσει» το κινητό της 16χρονης;


    Για τη δικογραφία που σχηματίστηκε αναφορικά με τον θάνατο της 16χρονης χθες τα ξημερώματα στα Τρίκαλα, ενημερώνεται από το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας.

    Όπως καταγράφει η τοπική ιστοσελίδα trikalavoice.gr, ο Δημήτρης Σαμαρτζής έχει ήδη καταθέσει αίτημα να παραστεί πραγματογνώμων ορισμένος από την οικογένεια, κατά την ιατροδικαστική εξέταση της σορού της 16χρονης. Ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα το πρωί, ωστόσο λόγω των εξελίξεων μεταφέρεται για αργότερα το απόγευμα.

    Η οικογένεια απορρίπτει το σενάριο της αυτοκτονίας και επιμένει στο σενάριο της «δολοφονίας».

    Στο μεταξύ, κλειδί στην όλη υπόθεση πιθανόν να είναι οι τελευταίες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε η μικρή και γι’ αυτό αναμένεται να κατατεθεί σχετικό αίτημα άρσης του απορρήτου και καταγραφής των σημάτων των κινητών που βρέθηκαν στον Αϊ Λιά τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

    Στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του Open TV, ο δημοσιογράφος του Trikala Voice, Βασίλης Αλεξίου, μετέφερε όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

    «Υπάρχουν συνεχείς ανατροπές. Το συμβάν έγινε σε κεντρικό σημείο στα Τρίκαλα. Η 16χρονη Μαρία βρέθηκε από εργαζόμενους. Η Αστυνομία έφτασε αμέσως και η ιατροδικαστής έκανε μία πρώτη εκτίμηση για πτώση και όχι εγκληματική ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά, όμως τόνισε ότι η οικογένεια θα συνεχίσει να αναζητά την αλήθεια: «Ωστόσο, η οικογένεια μιλάει για δολοφονία και θα ορίσει πραγματογνώμονα. Το κορίτσι δεν είχε αφήσει σημείωμα. Μέχρι τα ξημερώματα ήταν έξω. Πληροφορίες λένε ότι μέχρι τις 03:30 ήταν με κάποιον έξω. Η οικογένεια θα ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου». Και κατέληξε: «Είναι περίεργο για τα Τρίκαλα γιατί δεν έχουμε καθόλου εγκλήματα».

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η σορός φέρεται να έχει χτυπήματα στο πρόσωπο και μώλωπες σε σημεία του σώματος, γεγονός που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμα κι αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Πάντως σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TV10.gr, η ανήλικη είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας περιστατικό βίας από φίλο της.



    ΣΧΟΛΙΑ