• Κοινωνία

    Τρέχουν στις παραλίες οι Αθηναίοι – Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην Παραλιακή

    • NewsRoom


    Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από νωρίς το πρωί η κίνηση στην παραλιακή, αφού αρκετοί Αθηναίοι, εν μέσω καύσωνα, επέλεξαν να κάνουν τις πρώτες τους καλοκαιρινές βουτιές.

    Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και υπό τον φόβο συνωστισμού πολιτών σε ελεύθερες παραλίες, η κυβέρνηση αποφάσισε από σήμερα το «άνοιγμα» 515 οργανωμένων παραλιών, όπου θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις ασφαλείας.

    Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες έγιναν όλες οι εργασίες που απαιτούνταν, προκειμένου ομπρέλες και ξαπλώστρες να τοποθετηθούν στην προβλεπόμενη απόσταση, όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, που άναψαν το πράσινο φως για το άνοιγμα των παραλιών.

    Έτσι, σήμερα, οι Αθηναίοι δεν έχασαν την ευκαιρία και πήραν τα αυτοκίνητά τους με προορισμό τις παραλίες της αθηναϊκής ριβιέρας.

    Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων κατά διαστήματα «μπούκωσε» την παραλιακή, με αποτέλεσμα, για αρκετή ώρα, ΙΧ να παραμένουν ακινητοποιημένα, την ώρα που η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα αγγίζει κατά διαστήματα ακόμα και τους 36 βαθμούς.

    Ο παρακάτω «κοκκινισμένος» χάρτης σε αρκετά σημεία της παραλιακής είναι χαρακτηριστικός της κατάστασης που επικράτησε το πρωί στην παραλιακή.

    Όπως εξήγησε χθες στην ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου «ήταν οι 35,6 βαθμοί Κελσίου στις 11 του μηνός του 2003. Όπως καταλαβαίνετε, εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις (σ.σ.: για 40-41 βαθμούς Κελσίου) πάμε για ρεκόρ των τελευταίων 150 ετών», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.



    ΣΧΟΛΙΑ