• Κοινωνία

    Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία το Σάββατο 10 Ιουνίου στη Βούλα

    • NewsRoom
    Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία


    Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας), αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Run for the kids with disabilities – Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία».

    Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 5 χλμ. και 10 χλμ. σε μια κυκλική διαδρομή 2,5 χλμ. εντός του ΠΙΚΠΑ Βούλας με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του ιδρύματος. Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του ιδρύματος.

    Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 12 ευρώ για τα 10 χλμ. και 10 ευρώ για τη διαδρομή των 5 χλμ.

    ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ.

    Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους σκοπούς και το έργο του ΚΚΠΠΑ και ειδικότερα του ΠΑΑΠΑ Βούλας μέσα από το άνοιγμα του χώρου στους δρομείς και παράλληλα τη συμμετοχή των παιδιών και των ανθρώπων που τους φροντίζουν σε έναν αγώνα δρόμου.

    Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) είναι ένας ενιαίος θεσμικός Φορέας, που υπάγεται στον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Ο ρόλος του είναι διττός καθώς λειτουργεί τόσο ως νοσηλευτικό ίδρυμα, που παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, όσο και ως Φορέας ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα Αναδοχής, Υιοθεσίας, αλλά και Παιδικής Προστασίας. Υπό την αιγίδα του λειτουργούν 3 Δομές για Άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) εντός Αττικής (Δυτική & Ανατολική Αττική και Βούλα), 4 Δομές που αφορούν την παιδική προστασία («Η Μητέρα», Παιδόπολη Αγ. Βαρβάρα, Αναρρωτήριο Πεντέλης, Παιδόπολη Αγ. Ανδρέας), καθώς και 1 Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο («Μιχαλήνειο»).

    Ο Σύλλογος Ιωνάς ιδρύθηκε το έτος 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) καθώς και την προετοιμασία, των ατόμων αυτών για συμμετοχή τους σε Αθλητικές Διοργανώσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία: Πρώτη φορά στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ