• Κοινωνία

    Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία: Πρώτη φορά στην Ελλάδα

    Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία: Πρώτη φορά στην Ελλάδα

    Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιωνά ΑμεΑ οργανώνει τον αγώνα Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία για πρώτη φορά στην Ελλάδα


    Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.) σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ιωνά ΑμεΑ οργανώνει τον αγώνα Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία. Ή Run for the Kids with Disabilities.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία διοργανώνεται στην Ελλάδα αγώνας για παιδιά με ειδικές ανάγκες με τη συνέργεια ενός δημόσιου και ενός ιδιωτικού φορέα. Πρόκειται για μια πολύ ζεστή σύμπραξη, που ζωντανεύει μέσα από την πηγαία διάθεση προσφοράς από αμφότερες τις πλευρές.

    Το Κ.Κ.Π.Π.Α. αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου κάτω από την ευθύνη του οποίου υπάρχουν όλες οι δημόσιες δομές της περιφέρειας Αττικής. Ανάμεσά τους και το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων με Αναπηρία (Π.Α.Α.ΠΑ.Β), δηλαδή το πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας. 

    Η διοργάνωση Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία περιλαμβάνει αγώνες απόστασης πέντε χιλιομέτρων και δέκα χιλιομέτρων σε κυκλική διαδρομή διόμιση χιλιομέτρων. Καθώς και περιπατητική διαδρομή για εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν τον περίπατο.

    Πραγματοποιείται στο χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (Π.Α.Α.ΠΑ.Β).

    Η εκκίνηση και ο τερματισμός πραγματοποιείται στην πλαζ της δομής η οποία είναι πλήρως έτοιμη να υποδεχθεί ΑΜΕΑ την πρώτη Ιουνίου 2023.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κ.Κ.Π.Π.Α. και των παιδιών με αναπηρία που διαβιούν στις δομές του.

    Απώτερος σκοπός

    Μέσα από το άνοιγμα της συγκεκριμένης δομής  στους δρομείς, η διοργάνωση αποσκοπεί στην ενημέρωση, κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τους σκοπούς του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Επίσης, στοχεύει στη συμμετοχή των παιδιών και των ανθρώπων που τους φροντίζουν στον αγώνα δρόμου, έτσι ώστε να τονιστεί το πνεύμα όχι μόνο της συλλογικής προσπάθειας αλλά και η ανάγκη για συμπερίληψη των ΑΜΕΑ στην κοινωνία μέσω της δραστηριοποίησής τους (το γνωστό inclusion).

    Πάνω από όλα όμως ο απώτερος στόχος της διοργάνωσης, «είναι η εξωστρέφεια και το άνοιγμα των δομών (για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες) και πιο σημαντικά η κοινωνικοποίηση των ΑΜΕΑ», όπως αναφέρει και η αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής Άννυ Μανιάτη Ευσταθίου.

    Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι η αποϊδρυματοποίηση αποτελεί εθνική στρατηγική, εκστρατεία που βρίσκεται προς επίτευξη σε υψηλές εντάσεις από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα στις 10 Ιουνίου, μία από τις μεγαλύτερες μέρες του χρόνου, και οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι οι δρομείς θα παραμείνουν να απολαύσουν το δειλινό σε μία από τις μοναδικές παραλίες ΑΜΕΑ που υπάρχουν στην Ελλάδα.

    Θα ακολουθήσει λεπτομερής παρουσίαση για τη διοργάνωση Τρέχουμε για Παιδιά με αναπηρία. Προς το παρόν, ζητούνται εθελοντές… Ει δυνατόν, εξίσου εγκάρδιους όσον αφορά τις παραπάνω πρωτοβουλίες!

    Πληροφορίες

    Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία

    Σάββατο 10 Ιουνίου στις 18:00

    Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στον http://event.athletopia.com/runforthekids



    ΣΧΟΛΙΑ