• Κοινωνία

    Τραγωδία στο Αίγιο: «Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος!» λέει συντετριμμένος ο πατέρας του άτυχου βρέφους

    • NewsRoom


    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Αίγιο από τον τραγικό θάνατο που βρήκαν γιαγιά και εγγονός κατά τη διάρκεια της απογευματινής τους βόλτας το απόγευμα της Κυριακής.

    Σε πλήρη απόγνωση βρίσκεται ο πατέρας, ο οποίος μέσα σε μια στιγμή έχασε το παιδί του και τη μητέρα του με έναν τόσο τραγικό τρόπο. «Άνοιξε το κεφαλάκι του. Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα. Και η μανούλα μου. Θέλω να πω στην αστυνομία να μην τον αφήσουν, γιατί θα κάνω κακό και ας πάω φυλακή, δεν με νοιάζει. Πήγε και ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, ήταν μεθυσμένος», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

    «Ήταν μεθυσμένος. Να τον κλείσουν φυλακή ισόβια. Το παιδί μου και η πεθερά μου», δήλωσε συντετριμμένη και η μητέρα του αδικοχαμένου βρέφους.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του αυτοκινήτου χτύπησε με τόση σφοδρότητα τους δύο πεζούς που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο —η γιαγιά πεζή και το μωρό στο καρότσι— που τους εκσφενδόνισε δέκα μέτρα μακριά!

    «Τους σκότωσε τους ανθρώπους. Ήταν έγκλημα αυτό που έκανε, ο ασυνείδητος οδηγός. Μόλις τους χτύπησε, κατέβηκε από το αμάξι, πλησίασε τα θύματά του και γύρισε και μας είπε: «μια χαρά είναι, δεν έχουν τίποτα» και σηκώθηκε και έφυγε. Είχαμε παγώσει όλοι. Στη συνέχεια, αυτός έφυγε από το σημείο κι απ’ ό,τι έμαθα τρύπωσε το αυτοκίνητό του σε μια παραλία και κρύφτηκε σε μια βάρκα. Μόλις τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, προσπάθησε να διαφύγει κολυμπώντας. Απ’ όσο γνωρίζω ο συγκεκριμένος δεν μένει εδώ, αλλά έχει συγγενείς και έρχεται τα καλοκαίρια στο χωριό» ανέφερε  στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας.

    Η 67χρονη γυναίκα και το μωρό βρήκαν ακαριαίο θάνατο και ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα. Από τις πρώτες έρευνες της Αστυνομίας εξάλλου προκύπτει ότι πιθανότερη αιτία για το τραγικό δυστύχημα ήταν η υπερβολική ταχύτητα.

    Αμέσως μετά το τροχαίο, μάλιστα, ο οδηγός σταμάτησε, είδε τα αιμόφυρτα θύματά του, συνομίλησε με κάποιους αυτόπτες μάρτυρες και μετά ξαναμπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε. Μάλιστα, ένας από τους σοκαρισμένους μάρτυρες αναφέρει ότι ο ασυνείδητος 28χρονος είπε «εντάξει, δεν είναι τίποτα» προτού εγκαταλείψει τα θύματά του.

    Ο οδηγός τελικά εντοπίστηκε από τις αρχές σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον τόπο του συμβάντος. Μάλιστα ο 28χρονος οδηγός στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς, εγκατέλειψε το ΙΧ του και έπεσε στη θάλασσα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

    Δείτε το βίντεο



    ΣΧΟΛΙΑ