• Κοινωνία

    Τραγωδία στο Αίγιο: Ελεύθερος ο 28χρονος που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε γιαγιά και εγγόνι – Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες (video)

    • NewsRoom


    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Αίγιο από τον τραγικό θάνατο που βρήκαν γιαγιά και εγγονός κατά τη διάρκεια της απογευματινής τους βόλτας το απόγευμα της Κυριακής. 

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο οδηγός του αυτοκινήτου που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι, υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό και αφέθηκε ελεύθερος ήδη από χθες τα μεσάνυχτα, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν του έχει ασκηθεί δίωξη παρά μόνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα.

    Πάντως, μαρτυρίες από το Αίγιο κάνουν λόγο για απόπειρα του δράστη να εξαφανιστεί προσεγγίζοντας σκάφος που έχει στην ιδιοκτησία του και που βρισκόταν στην παραλία του Λόγγου, όπου και συνελήφθη.

    Συγκλονισμένος ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ερινέου, Παναγιώτης Περλέγκας, δεν μπορεί να πιστέψει πως ο πολύ καλός του φίλος έχασε μάνα και παιδί από τη μια στιγμή στην άλλη. «Μεγάλη τραγωδία αυτό που συνέβη στο χωριό μας. Ο πατέρας, που έχασε τη μάνα του και το παιδί του στο τραγικό δυστύχημα, είναι ένας πολύ καλός μου φίλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι συντετριμμένος και αδυνατεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του. Οι άνθρωποι τον προηγούμενο μήνα είχαν γλέντια και χαρές στο σπίτι τους γιατί βάφτισαν το γιο τους, το μικρό τους Ιωάννη και αύριο ετοιμάζονται για κηδείες» ανέφερε στο protothema.gr o κ. Περλέγκας Παναγιώτης.

    «Όπως ενημερώθηκα κι εγώ γιατί δεν ήμουν μπροστά στο τραγικό περιστατικό, ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κατευθυνόταν προς το Αίγιο και στην προσπάθειά του να περάσει κάποιο άλλο προπορευόμενο αυτοκίνητο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και χτύπησε τη γιαγιά με το μωρό που βρισκόταν μέσα στο καροτσάκι του. Η άτυχη Ευαγγελία, γιαγιά του μωρού, όπως κάθε απόγευμα, συνήθιζε να πηγαίνει το εγγονάκι της βόλτα. Δυστυχώς, όμως, ο ασυνείδητος οδηγός τους σκότωσε άδικα και τους δυο» πρόσθεσε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

    Μάλιστα, ο οδηγός σύμφωνα με την Αστυνομία εγκατέλειψε τα θύματά του αβοήθητα και προσπάθησε να διαφύγει. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και όταν είδε την κατάληξη της γιαγιάς και του βρέφους εγκατέλειψε το σημείο.

    Συγγενής της άτυχης γυναίκας άκουσε το φρενάρισμα και τον θόρυβο και πετάχτηκε έξω από το σπίτι να δει τι συμβαίνει και η περιγραφή του σοκάρει.

    «Στις επτά παρά τέταρτο περίπου ακούω ένα φρενάρισμα, ένα σκούξιμο στα λάστιχα και ένα δυνατό βρόντο. Βγαίνω έξω και τι να δω… βλέπω την νύφη μου και τον εγγονό μου κάτω κομμάτια. Έφυγε το αυτοκίνητο και πήγε και σταμάτησε εκεί πέρα στα σκουπίδια. Κατέβηκε ο οδηγός είπε «α, δεν είναι τίποτα». Μόλις είδε το παιδί με ανοιγμένο κεφάλι το έβαλε στα πόδια. Ήρθε το ασθενοφόρο μετά από μισή ώρα περίπου και η Αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του αυτοκινήτου χτύπησε με τόση σφοδρότητα τους δύο πεζούς που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο —η γιαγιά πεζή και το μωρό στο καρότσι— που τους εκσφενδόνισε δέκα μέτρα μακριά!

    «Τους σκότωσε τους ανθρώπους. Ήταν έγκλημα αυτό που έκανε, ο ασυνείδητος οδηγός. Μόλις τους χτύπησε, κατέβηκε από το αμάξι, πλησίασε τα θύματά του και γύρισε και μας είπε: «μια χαρά είναι, δεν έχουν τίποτα» και σηκώθηκε και έφυγε. Είχαμε παγώσει όλοι. Στη συνέχεια, αυτός έφυγε από το σημείο κι απ’ ό,τι έμαθα τρύπωσε το αυτοκίνητό του σε μια παραλία και κρύφτηκε σε μια βάρκα. Μόλις τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, προσπάθησε να διαφύγει κολυμπώντας. Απ’ όσο γνωρίζω ο συγκεκριμένος δεν μένει εδώ, αλλά έχει συγγενείς και έρχεται τα καλοκαίρια στο χωριό» ανέφερε  στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας.

    Η 67χρονη γυναίκα και το μωρό βρήκαν ακαριαίο θάνατο και ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα. Από τις πρώτες έρευνες της Αστυνομίας εξάλλου προκύπτει ότι πιθανότερη αιτία για το τραγικό δυστύχημα ήταν η υπερβολική ταχύτητα.

    Δείτε τα βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ