• Κοινωνία

    Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή έγκυος από κορονοϊό – Σώθηκε το βρέφος

    • NewsRoom
    Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή έγκυος από κορονοϊό - Σώθηκε το βρέφος


    Την μάχη με τη ζωή έχασε μια 38χρονη έγκυος με κορονοϊό από την Κατερίνη.

    Η 38χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανεμβολίαστη. Οι γιατροί κατάφεραν να πάρουν το βρέφος με καισαρική, το οποίο είναι καλά στην υγεία του.

    Η άτυχη γυναίκα διαγνώστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου θετική στην Covid-19, ενώ διένυε την 33η εβδομάδα της κύησης. Στις 28 Σεπτεμβρίου πήγε στο νοσοκομείο Κατερίνης, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο Ιπποκράτειο.

    Δύο μέρες αργότερα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της, η γυναίκα υποβλήθηκε σε καισαρική, με το μωρό να νοσηλεύεται για λίγο στη Μονάδα Νεογνών. Μετά την καισαρική η 38χρονη διασωληνώθηκε, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

    Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μία έγκυος, 35 ετών, η οποία επίσης διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε λάβει καμία δόση εμβολίου.

    Για το λόγο αυτό, οι γιατροί προχώρησαν και σε αυτήν την περίπτωση σε καισαρική τομή, με το βρέφος να είναι καλά στην υγεία του, ενώ η μητέρα του παραμένει σε κρίσιμο σημείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Αύριο η απόφαση για την τρίτη δόση στους κάτω των 50

    Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση



    ΣΧΟΛΙΑ