• Κοινωνία

  Τραγωδία στα Τέμπη: Μπαράζ κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα με απαίτηση «να μην συγκαλυφθεί»

  • NewsRoom
    Μέλη φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας κρατώντας μπαλόνια παίρνουν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, έπειτα από καλέσματα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών της Αθήνας, ΕΛΜΕ και συλλόγων γονέων, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

    Μέλη φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας κρατώντας μπαλόνια παίρνουν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, έπειτα από καλέσματα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών της Αθήνας, ΕΛΜΕ και συλλόγων γονέων, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ


  Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

  Στην Αθήνα: Συγκέντρωση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε, από μαθητές, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων. Κλειστοί ήταν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα καθώς έγινε πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή η οποία κατευθύνθηκε στα γραφεία της Hellenic Train, στη Λ. Συγγρού.

   

  Μέλη φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας έχουν γράψει το σύνθημα «Δολοφόνοι» μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, έπειτα από καλέσματα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών της Αθήνας, ΕΛΜΕ και συλλόγων γονέων, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

   

  Μέλη φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας παίρνουν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, έπειτα από καλέσματα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών της Αθήνας, ΕΛΜΕ και συλλόγων γονέων, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

  Στη Θεσσαλονίκη: Μαθητές σχολείων πραγματοποίησαν καταλήψεις και έγραψαν συνθήματα με τις τσάντες τους.

  Στη Λάρισα: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματopoίησαν μαθητές, μαθήτριες, καθηγητές και γονείς στο κέντρο της Λάρισας με σύνθημα “Στείλε μήνυμα όταν φτάσεις”.

  Στον Βόλο: Με μία δυναμική πορεία που ξεκίνησε από τη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, φοιτητές, μαθητές και πολίτες εξέφρασαν σήμερα την αντίθεσή τους “στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή τους και δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή”, όπως ανέφεραν.

  Στην Κρήτη: Σιωπηρές διαμαρτυρίες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη διοργανώνονται σήμερα το απόγευμα σε όλες τις μεγάλες πόλεις και στην Κρήτη. Σύλλογοι, φορείς, κόμματα και πολίτες οργανώνουν συγκεντρώσεις και στην ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Σητεία και Ιεράπετρα. Παράλληλα, το κύμα καταλήψεων σε σχολεία που εκδηλώθηκε μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα συνεχίστηκε και σήμερα.

  Στην Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας φοιτητές και μαθητές σχολείων, διαμαρτυρόμενοι για το δράμα που εκτυλίχτηκε στην Λάρισα. Οι μαθητές και φοιτητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή μπροστά από τον ΟΣΕ Πατρών.

  Στη Λέσβο: Σιωπηρή διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς για τους νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

  Στον Πύργο: Πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου και συγκέντρωση από όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Στην συγκέντρωση συμμετείχε και σημαντικός αριθμός καθηγητών.

  Στην Κέρκυρα: Σιωπηρή διαμαρτυρία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα πραγματοποιηθεί σήμερα (3/3) στις 7 το απόγευμα στο Πεντοφάναρο. Βασικό σύνθημα “Πενθούμε τους νεκρούς μας απαιτούμε την αλήθεια“.

  Στην Καβάλα: Πορεία των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε και στην Καβάλα

  Στην Πτολεμαΐδα: Διαμαρτυρία με σύνθημα «Ποτέ ξανά…» πραγματοποιήθηκε από μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας.

  Στη Ροδόπολη Σερρών: Η ασταμάτητη βροχή δεν εμπόδισε μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Ροδόπολης και κατοίκους της περιοχής, να αφήσουν λουλούδια και αναμμένα κεριά στις ράγες του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ροδόπολης, για τις ψυχές που χάθηκαν κατά την φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

  Στη Φλώρινα: Σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Φλώρινας πραγματοποίησαν οι φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

  Οι επόμενες κινητοποιήσεις στην Αθήνα

  Να σημειωθεί ότι οι επόμενες προγραμματισμένες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5/3 στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο στις 11:00 στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 8/3 , στις 12:00 στα Προπύλαια.

  Διαβάστε επίσης:

  Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα της Τροχαίας Λάρισας στα γραφεία του ΟΣΕ για συλλογή στοιχείων  ΣΧΟΛΙΑ