ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται η εξάπλωση του ιού στην γειτονική χώρα – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
Νέα μείωση του αριθμού των θυμάτων της πανδημίας καταγράφηκε στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο, καθώς σημειώθηκαν 89 νέοι θάνατοι και 2.939 νέα κρούσματα, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.
Στον αντίποδα, οι ασθενείς που ανάρρωσαν το προηγούμενο 24ωρο ξεπέρασαν και πάλι τους 5 χιλιάδες (5.231).
Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 3.081 και τα κρούσματα στα 117.589 από την αρχή της κρίσης.
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, η Τουρκία βρίσκεται στην κορύφωση της πανδημίας. Ο ίδιος εκτίμησε ότι διαπιστώνεται καθοδική τάση, ωστόσο, όπως προειδοποίησε, «αν δεν υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα, ενδέχεται νέο κύμα της επιδημίας».
Μιλώντας, έπειτα από την συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής υγείας, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι το ποσοστό των ασθενών που πεθαίνουν από τον ιό στην Τουρκία έχει μειωθεί κατά 10% και των διασωληνωμένων κατά 14%.
«Μέχρι στιγμής, το ποσοστό θανάτων στην Τουρκία είναι 2,58%. Η χώρα μας έχει το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην ογδοηκοστή θέση στον κόσμο. Αυτό αποτελεί μια επιτυχία της τουρκικής ιατρικής», ανέφερε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από ξενοδοχείο χώρος πολιτισμού – Το Ακροπόλ, ένα κομψοτέχνημα της Αθήνας ανοίγει ξανά
- Alpha Bank: Αγόρασε μετοχές αξίας 12.981.929 ευρώ
- Ουγγαρία: Απαγόρευσε τις εξαγωγές αργού πετρελαίου – Επέβαλε πλαφόν στις τιμές των καυσίμων
- UBS για Τράπεζα Πειραιώς: Ανεβάζει τον στόχο στα €10,80 με προοπτική ανόδου άνω του 50% με οδηγό την κερδοφορία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.