• Κοινωνία

    Τουρκία: Τουριστική καμπάνια με την ονομασία «Τουρκοαιγαίο»

    • NewsRoom
    «Τουρκοαιγαίο: Η ακτή της ευτυχίας» 


    Με την ονομασία «Τουρκοαιγαίο» αναφέρεται ο επίσημος κρατικός οργανισμός τουριστικής προβολής της Τουρκίας στη δυτική περιφέρεια της χώρας, στις ακτές του Αιγαίου.

    Η Τουρκία επανέρχεται – και φέτος – με νέα τουριστική καμπάνια για τις μικρασιατικές ακτές, με την οποία προσπαθεί να καθιερώσει τον όρο «τουρκικό Αιγαίο».

    Τα δυτικά παράλια της Τουρκίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη Σμύρνη, την Έφεσο, το Αϊβαλί, την Πέργαμο και πάμπολλες γνωστές ιστορικές περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία, αποτελεί μία από τις επτά μείζονες περιφέρειες της χώρας.

    Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά, δηλαδή «Τουρκοαιγαίο» στα ελληνικά.

    Ο «Go Turkiye» είναι ο επίσημος δικτυακός τόπος τουριστικής προβολής της Τουρκίας που υπάγεται στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης (TGA, Türkiye Tourism Promotion and Development Agency) του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της γειτονικής χώρας.

    Δείτε την καμπάνια με όνομα «Τουρκοαιγαίο: Η ακτή της ευτυχίας» 

    Διαβάστε επίσης:

    Πλαστικές συσκευασίες: Φόρος ανακύκλωσης 8 λεπτά από την 1η Ιουνίου

    ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή στις απάτες! Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης



    ΣΧΟΛΙΑ