Menu
1.57%
Τζίρος: 341.66 εκατ.

TEN (Νίκος Τσάκος): Πούλησε το παλαιότερο πλοίο της με κέρδος 4,6 εκατ. δολάρια

Comments

Με διαφορετικό στυλ, καλή διάθεση, καθησυχαστικός και… λιγότερο αυστηρός από ποτέ, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ξεκίνησε χθες τον νέο κύκλο εβδομαδιαίων ενημερώσεων για την πορεία της πανδημίας. Μίλησε για “δημιουργική επαγρύπνηση” στην οποία βρισκόμαστε και την ανάγκη για εγρήγορση και επιφυλακή.

Στη νέα εποχή, που εγκαινίασε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στο μεγάλο και σύγχρονο κτήριο της Πολιτικής Προστασίας  στην Κηφισίας, εμφανίστηκε μειλίχιος και ήρεμος, χωρίς ωστόσο να χάνει ευκαιρία να επισημάνει, πώς η συστηματική δουλειά των ελέγχων συνεχίζεται, όπως και η παρακολούθηση της πανδημίας με βάση τα δεδομένα.

Γιατί εγκατέλειψε το στιβαρό και στρυφνό ύφος που τον καθιέρωσε; Μα γιατί η καλοκαιρινή περίοδος έχει νέα αιτήματα και νέες προκλήσεις και καλείται να τηρήσει λεπτές ισορροπίες,  για να πετύχει το διπλό στοίχημα αυτής της εποχής. Γιατί, ενώ ο ιός είναι ακόμη εδώ, πρέπει να πάμε διακοπές, να μπούμε τα πλοία, να υποδεχτούμε τουρίστες. Να είμαστε χαλαροί ως προς τους ρυθμούς, όχι ως προς την προσοχή και την πειθαρχία μας.

Εν μέσω καλοκαιριού, οι ενημερώσεις δεν πρέπει να χαλάσουν, ούτε την εικόνα των τουριστικών περιοχών, ούτε τη διάθεση των παραθεριστών. Ούτε όμως να νομίσουμε πως όλα τέλειωσαν και να ξεχάσουμε το πρόβλημα. Οι πολίτες δεν πρέπει να τρομάζουν, πρέπει όμως να τηρούν τα μέτρα. Δεν είμαστε σε συναγερμό, αλλά είμαστε σε επιφυλακή.

Όπως είπε «το εβδομαδιαίο ραντεβού στην Πολιτική Προστασία γίνεται προκειμένου να υπάρχει έγκυρη ενημέρωση για το τι γίνεται με το άνοιγμα της χώρας, τι δείχνουν οι έλεγχοι και ποιες επιχειρησιακές αποφάσεις λαμβάνουμε. Ώστε όλοι να γνωρίζουμε πώς εξελίσσεται η κοινή μας προσπάθεια, μακριά από φήμες, μακριά από αβάσιμες πληροφορίες, μακριά από ανύπαρκτες ειδήσεις».

Εξάλλου «η εβδομαδιαία ενημέρωση δεν θα γίνεται στην παλιά της μορφή, δηλαδή μαζί με τον κ. Τσιόδρα στο Υπουργείο Υγείας, αλλά   στην Πολιτική Προστασία, γιατί  αν επιστρέφαμε στην παλιά μορφή, μαζί με τον καθηγητή και καθημερινά, αυτό θα σήμαινε ότι η κατάσταση θα ήταν σε επίπεδο συναγερμού. Αλλά ευτυχώς δεν είμαστε εκεί ».

Ο νέος μοναχικός δρόμος του κ. Χαρδαλιά αυτή την εποχή, εν τη απουσία του κ. Τσιόδρα,  αυξάνει την ευθύνη του αλλά και την πρόκληση. Αλλάζει την ισορροπία. Χωρίς την πραότητα του δημοφιλούς καθηγητή πλάι του… το νέο στοίχημα για τον κ. Χαρδαλιά είναι ότι ο ίδιος πρέπει να γίνει ο… «καλός και ο κακός μπάτσος», να επικοινωνεί και πειθαρχία και καθησυχασμό, και χαλαρότητα και επαγρύπνηση και χαμογελώντας περισσότερο να… παραμείνει πολύ σοβαρός.

Πέρα όμως από το προφίλ του, το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα της  πραγματικής δουλειάς που συντελείται στην Πολιτική Προστασία και από την οποία και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το να παραμείνει περιορισμένη η πανδημία.

Και αυτό είναι το δεύτερο και σοβαρότερο στοίχημα, που αν το κερδίσει, θα είναι πιο εύκολο να συνεχίσει να χαμογελάει…και να κερδίσει και το πρώτο…

 

 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Καλωσορίσαμε τα παιδιά της Ομογένειας» – Για 3η χρονιά το Πρόγραμμα φιλοξενίας της Αττικής για παιδιά της Διασποράς
Χαρδαλιάς: «Στη Σαλαμίνα η δεύτερη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ» – Έργο ύψους 1,19 εκατ. ευρώ
Νίκος Χαρδαλιάς: «Προχωράμε στην ανακατασκευή της παιδικής χαράς στον Λόφο Φινοπούλου – Δικαίωμα των πολιτών η πρόσβαση σε ασφαλείς, ανοικτούς δημόσιους χώρους»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νομισματική πολιτική χάνει επιτέλους την ισχύ της;
Δικαίωμα στον αξιοπρεπή θάνατο
Ο χρόνος δεν δουλεύει πια υπέρ του Σαμαρά
Υπόθεση Μαζωνάκη: Παραιτήθηκαν οι δικηγόροι της Γάκα, συνεχίζουν μόνο με τον Θεοδωρόπουλο
Έκρηξη στην Πλάκα: Στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου η διαρροή – Γενετικό υλικό έδωσαν οι συγγενείς των θυμάτων
Γρατσία: Καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο Καρυστιανού – Δεν απάντησε αν υπάρχει μηχάνημα βιοανάδρασης
Τουρκία: Σοκάρει βίντεο αυτοκτονίας απόστρατου αστυνομικού σε διαδήλωση για τις χαμηλές συντάξεις – 4 αυτόχειρες σε λίγες ημέρες
ΕΑΔ: Ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη έκανε χημειοθεραπείες, δίχως άδεια, έγραφαν φάρμακα ακόμη και σε ασθενείς χωρίς κακοήθεια!
ΣτΕ: Αποζημιώσεις από Δημόσιο, Περιφέρειες και Δήμους για παράνομες οικοδομικές άδειες κοντά σε ρέματα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ στο τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου – Καμένα Βούρλα