• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα – Θετικό και το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom


    Μία δυσάρεστη εξέλιξη για την Ελλάδα στο μεγάλο ζήτημα του κορονοϊού καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα και το τρίτο συνολικά.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας. Η γυναίκα αυτή νοσηλεύεται, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πέραν του ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

    Το δεύτερο κρούσμα του φονικού κορονοϊού στην χώρα μας επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς διαπιστώθηκε μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ότι θετικό στον ιό είναι και το παιδί της 38χρονης σχεδιάστριας μόδας που εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα κορονοϊού και έκτοτε νοσηλεύεται σε καραντίνα.

    Το παιδί πήγε κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο, δεν πήγε όμως την Τετάρτη. Όπως αναφέρει το Onmed.gr, το παιδί νοσηλεύεται και αυτό στο ΑΧΕΠΑ, όπου βρίσκεται και η μητέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση και, όπως και η μητέρα του, παρουσιάζει μόνο ήπια συμπτώματα.

    Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, κρούσμα που επιβεβαιώθηκε χθες, καθώς η Ελληνίδα, που επέστρεψε πρόσφατα από επίσκεψή της στο Μιλάνο, εμφάνισε υψηλό πυρετό και εμφανίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

    Οι εξετάσεις της 38χρονης έδειξαν ότι η γυναίκα είναι θετική στον ιό και έκτοτε τέθηκε σε καραντίνα, παραμένοντας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με τα συμπτώματά της να είναι ελαφρά και την ίδια να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

    Παράλληλα, ξεκίνησε μία διαδικασία εντοπισμού των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη τα τελευταία 24ωρα, μετά την επιστροφή της από το Μιλάνο, όλοι εκ των οποίων θα υποβληθούν σε εξετάσεις και, όσοι διαπιστωθεί ότι έχουν ύποπτα συμπτώματα, θα τεθούν σε απομόνωση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας και συγκεκριμένα σχεδιάστρια μόδας, η οποία μάλιστα ασχολείται και με τα κοινά και είχε βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές με μεγάλο συνδυασμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς να εκλεγεί.

    Η γυναίκα, μάλιστα, επισκέφθηκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και, μετά την διαπίστωση ότι είναι φορέας του ιού, οι χώροι του δημαρχείου τέθηκαν σε πλήρη απομόνωση.

    Παράλληλα, το 105ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο προφανώς φοιτά το παιδί της 38χρονης, θα μείνει κλειστό για 14 ημέρες. Το παιδί τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει κανονικά στο σχολείο του, στη συνέχεια όμως εμφάνισε ήπια συμπτώματα.

    Ακυρώνονται τα καρναβάλια της χώρας

    Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα να ανέρχονται επίσημα σε τρία, ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας αλλά και όλα τα καρναβάλια ανά την περιφέρεια, λόγω του ιού. Ως εκ τούτου, καρναβάλια που αποτελούν ετήσιους θεσμούς, δεν θα πραγματοποιηθούν.

    Η απόφαση αφορά, εκτός από την Πάτρα, το Ρέθυμνο, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο, την Ξάνθη, το Μοσχάτο κ.ά.



    ΣΧΟΛΙΑ