Κοινωνία

Θρίλερ στο Μονακό: Για τη δολοφονία της δισεκατομμυριούχου πεθεράς του κατηγορείται ο επίτιμος Πολωνός πρόξενος

  • NewsRoom

Πηγή: DW


Ως ύποπτος για τη δολοφονία της 77χρονης δισεκατομμυριούχου πεθεράς του κατηγορείται ο επίτιμος πρόξενος της Πολωνίας στο Μονακό, σε μια υπόθεση που θυμίζει ταινία θρίλερ!

Ο 69χρονος Wojciech Janowski, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, θεωρείται ότι έδρασε με κίνητρο να κληρονομήσει την περιουσία της 77χρονης Hélène Pastor, η οποία σκοτώθηκε σε μία «περίεργη» ενέδρα που της στήθηκε τον Μάιο του 2014.

Η ίδια είχε πάει να επισκεφθεί τον γιο της σε νοσοκομείο της Νίκαιας όπου ανάρρωνε από εγκεφαλικό, όταν ένοπλος κουκουλοφόρος πυροβόλησε θανάσιμα τόσο την ίδια όσο και τον οδηγό της.

Η γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στην εντατική σε κώμα, ξύπνησε κάποια στιγμή και είπε στους αστυνομικούς ότι φοβάται και πως θα ήθελε να τους ξαναδεί γιατί έπρεπε να τους πει περισσότερα, αλλά δεν πρόλαβε να πει κάτι παραπάνω γιατί λίγες μέρες μετά υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης ταυτοποιήθηκε γρήγορα, αλλά η αστυνομία άρχισε να υποπτεύεται ότι κρύβονται άλλα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία, καθώς ο δράστης αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η σύζυγος του Wojciech Janowski, Sylvie, συνελήφθη επίσης από την αστυνομία μετά τη δολοφονία της μητέρας της, αλλά αφέθηκε ελεύθερη. Η ίδια είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι, την ημέρα της δολοφονίας, επρόκειτο να επισκεφθεί τον αδελφό της στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα της, αλλά ότι ο Janowski της απαγόρευσε ρητά να πάει.

Ο κατηγορούμενος Wojciech Janowski, ο οποίος ήταν επίτιμος Πολωνός πρόξενος στο Μονακό, ομολόγησε πως είχε σχεδιάσει τη δολοφονία της πεθεράς του, αλλά αργότερα απέσυρε την ομολογία του, λέγοντας στην αστυνομία ότι είχε παρερμηνεύσει τα λόγια του.

Πριν από τη δολοφονία, ο Janowski, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως μάνατζερ σε ξενοδοχεία και καζίνο και έγινε επίτιμος πρόξενος στο Μονακό το 2007, ήταν γνωστός κυρίως για τη φιλανθρωπική του δράση.

Η μητέρα της συζύγου του και πεθερά του φερόμενου ως δράστη ήταν επιχειρηματίας και η πλουσιότερη γυναίκα στο Μονακό, απόγονος της δεύτερης μεγαλύτερης δυναστείας του πριγκιπάτου μετά τους Grimaldi.

Η Helene PastorΣΧΟΛΙΑ