• Κοινωνία

    Θρίλερ για το πού θα «χτυπήσει» ο μεσογειακός κυκλώνας-Τι αναφέρουν οι νεώτερες εκτιμήσεις

    • NewsRoom


    Πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα σχηματισμού του μεσογειακού κυκλώνα αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Νότιο Ιόνιο, με βάση τα σημερινά στοιχεία.

    Η κίνηση του κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

    Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα “Ξενοφών”, το meteo-ΕΑΑ θα εκδώσει νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.

    Σαρώνει ο «Ξενοφών»

    Αυτή τη στιγμή ο «Ξενοφών» το πρώτο κύμα κακοκαιρίας για το φετινό φθινόπωρο που σαρώνει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα προβλήματα είναι τεράστια καθώς τα πλοία παραμένουν για δεύτερη ημέρα δεμένα στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, οι πτώσεις δέντρων ξεπερνούν τις 400 μόνο στην Αττική, υπάρχουν διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια, μεγάλη κίνηση στους δρόμους και κλειστά σχολεία για λόγους προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

    Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

    Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Γλύφα Φθιώτιδας-Αγιόκαμπος, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη,Κέρκυρα-Λευκίμμη. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

    Την ίδια ώρα σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής λόγω δέντρων που πέφτουν πάνω στις γραμμές της ΔΕΗ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκτακτο: Τοίχος καταπλάκωσε δύο άνδρες στην Τήνο-Ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΩΡΑ: Νέα πυρκαγιά στην Κεφαλονιά-Εκκενώθηκε Γυμνάσιο-Λύκειο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγωδία: Καθηγητές σε σχολείο οι επιβάτες του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με τρένο-Νεκρή η καθηγήτρια



    ΣΧΟΛΙΑ