Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: «Φύσηξε» προβλήματα ο Βαρδάρης – Πτώσεις δέντρων και διακοπές ηλεκτροδότησης

Θεσσαλονίκη: «Φύσηξε» προβλήματα ο Βαρδάρης - Πτώσεις δέντρων και διακοπές ηλεκτροδότησης


Φύσηξε ο Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη κι εκτός από πτώση της θερμοκρασίας έφερε και προβλήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, που φτάνουν τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε, μέχρι στιγμής, κλήσεις για τουλάχιστον πέντε πτώσεις δένδρων, χωρίς όμως να αναφερθούν υλικές ζημιές ούτε τραυματισμοί.

Στο μεταξύ, διακοπές ηλεκτροδότησης καταγγέλλουν από νωρίς κάτοικοι σε περιοχές της Καλαμαριάς.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη έχει πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ επικρατούν λίγες νεφώσεις. Στην εξέλιξη της ημέρας αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, τον κώδωνα κινδύνου για τους ισχυρούς ανέμους έκρουσε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός η σημερινή αλλά και η αυριανή είναι δύσκολες ημέρες, που απαιτούν προσοχή.

Συγκεκριμένα, προειδοποίησε τους αγρότες να αποφύγουν κάθε θερμή εργασία και καύση και τους πολίτες να είναι προσεχτικοί ότι περνούν ή παρκάρουν κάτω από δέντρα.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται στη συνέχεια ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι – Σε πτώση η θερμοκρασίαΣΧΟΛΙΑ